Sahte kampanyalara aldanıp 4 adet ‘akıllı telefona’ 236 TL ödeyen Mehmet Gökçe, kuryenin getirdiği paketi açtıktan sonra içinden yapıştırıcı çıktığını görünce kriz geçirdi

   Kıbrıs’ta yıllardır ticaretle uğraşan Mehmet Gökçe, Afyonkarahisar’da bulunduğu bir sırada televizyon reklamlarında gördüğü akıllı telefonlardan 4 tane sipariş verdi. Fiyatın oldukça cazip geldiğini ve 4 telefon için sadece 236 lira ödediğini belirten Mehmet Gökçe “kurye paketi getirdiğinde parayı verdim, gitti. Daha sonra paketi açtığımda içinden tamir kiti (yapıştırıcı) çıktığını gördüm. Resmen şok oldum” dedi.
   Durumu polise bildirdiğini anlatan Mehmet Gökçe “hiç kimse malın ucuzluğuna ve bazı televizyon reklamlarına inanarak parasını kaptırmasın. Ucuz telefon alacağız diye, 236 lirayı da kaptırdık”diyerek, üzüntüsünü dile getirdi.
Gökçe, sipariş verdiği numarayı aradığını ancak telefonun açılmadığını anlatırken, aldatıldığını bu şekilde ikinci kez teyit etmiş oldu.

 
“Dolandırıldım…”
Dolandırıldığını ileri süren Gökçe başından geçen olayı şöyle anlattı:
"Ben uzun yıllardır Kıbrıs'ta ticaret yapmaktayım. Evimizde televizyon izlerken akıllı telefon kampanyaları ilgimi çekti. Ekranda yazılı olan numarayı aradım. Bana önce basit sorular sordular soruya cevap verince de 59 liralık kargo ücreti karşılığı telefon kazandığımı söylediler. Zaten soruya yanlış ya da doğru cevap vermenin bir önemi yok. Afyonkarahisar'daki adresime 4 adet telefon siparişini verdim. Ardından kargo kurye aracılığıyla adresime geldi. Ücretini ödeyip paketi açtığımda şok oldum. Paketin içinden telefon yerine lastik tamir kiti yani yapıştırıcı çıktı. Kargoyu getiren kuryeye her ne kadarda itiraz etsem de paket açıldığında geri iade alamayacağını söyledi. Ardından siparişi verdiğim numarayı aradım, açan yok. Böylece dolandırıldığımı anladım. Şimdi emniyete de suç duyurusunda bulanacağım. Bunlara resmi kanallardan nasıl reklam yapma imkanı sağlarlar anlam veremiyorum. Benim bazı yakınlarımın da başına benzer olaylar gelmiş. Sonradan öğrendim, bazılarının paketinden, salatalık elma gibi şeyler çıkmış."