Zorkun TAŞER

Uyuşturucu suçlarından yargılanan sanık Ali Yavuzcan hakkındaki kararı okuyan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Güran, adli yılın açılması ile sonuçlanan 111 davanın 56’sının uyuşturucu maddeye bağlı suçlar olduğunu, uyuşturucunun ülkede veba virüsü gibi kontrolü zor ve çabuk yayıldığını söyledi.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde uyuşturucu madde alma, tasarruf, verme ve ithal suçlarından yargılanan sanık Ali Yavuzcan hakkındaki dava sonuçlandı. Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan heyetin baktığı davada sanık 2 yıl hapse mahkûm edildi. Heyet, sanığın Lefkoşa, Girne ve Mağusa’da benzer suçlardan askıda olan davalarının da değerlendirildiğini belirtti. 

Islah olmaz bir profil...

Kararı okuyan Başkan Güran sanığın lehine olan olgulardan çok aleyhine olan olguların çokluğuna dikkat çekerek, sanığın benzer suçtan birçok kez yakalandığını daha önce sonuçlanan davasından dolayı 6 ay hapis yattığını belirtti. Güran, sanığın ıslah olmaz bir profil çizdiğine vurgu yaparak, adli yılın açılması ile ağır ceza mahkemesinde sonuçlanan 111 davanın 56’sının uyuşturucu maddeye bağlı suçlar olduğunu, uyuşturucunun ülkede veba virüsü gibi kontrolü zor ve çabuk yayıldığını söyledi.

2 yıl hapis cezası verildi

Bu suçun önüne geçmek için gayretle caba sarf ettiklerini bu tür suçlara ağır hapislik cezaları dışında ceza vermemin mümkün olmadığına değinen Başkan Güran, sanık Ali Yavuzcan’ı aleyhine getirilen davalardan suçlu bulup 2 yıl hapis cezası ile cezalandırdıklarını açıkladı. Davaya konu olaylardan en ağırı Kasım 2013 tarihinde meydana gelmiş ve sanık Pile köyünde temin ettiği 10 gram kokain ve 10 gram bonzai ile KKTC’ye giriş yaptıktan sonra tespit edilerek tutuklanmıştı.