Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, vekalet yoluyla kurban kesim bedelini Avrupa'da 150 Euro olarak belirlediklerini söyledi.

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, İsviçre'de Zürih Türkiye Diyanet Vakfı'nda Vekaletle Kurban Programı kapsamında müşavir, ateşe, din görevlileri, cami dernek yetkilileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle ile bir araya geldi. Palakoğlu, Türkiye Diyanet Vakfı 2015 yılı Vekaletle Kurban Kesim Programı kapsamında, Türkiye'de 182 il ve ilçe merkezinde, yurt dışında da 76 ülkenin 450 bölgesinde kurban kesimi yapacaklarını ifade etti.

Palakoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilecek Vekaletle Kurban Kesim Programı kapsamında gelmesi beklenen kurban vekaletlerine göre 200 bin hisse kurbanın kesilerek dağıtımının ihtiyaç sahiplerine yapılacağını kaydetti. Vatandaşların vekalet verdikleri kurbanların, dini usullere uygun şekilde kesimi yapılarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV personeli görevlendireceklerini vurgulayan Palakoğlu, "Kurban programımızda gönüllülerimiz de yer alacak. Türkiye'ye sığınan Suriyeli sığınmacı ailelere yönelik kurban kesimi yapacağız" diye konuştu.

Türkiye Diyanet Vakfı olarak 1993 yılından beri Diyanet İşleri Başkanlığı ile Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Programı düzenlediklerine dikkati çeken Palakoğlu, "Vakfımız, 40 yılı aşan tecrübesi, deneyimli kadrosu, üstlendiği sorumluğun bilinciyle ve bu alanda örnek teşkil etmektedir. 2014 yılında Vakfımıza emanet edilen 135.394 hisse kurban; yurt içinde il ve ilçeler olmak üzere 174 merkezde, yurt dışında 69 ülkede bizzat görevlilerimizin nezaretinde kesilmiştir. Geçen yıl vekaleten kesilen kurbanların bir bölümü Türkiye'de bir bölümü de yurt dışında açlık, yoksulluk ve iç çatışmaların yoğun olarak yaşandığı Afrika, Afganistan, Pakistan, Arakan başta olmak üzere Balkanlar, Türk Cumhuriyetleri, Kafkasya ve dünyada 69 ülkede görevlilerimiz tarafından ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırılmıştır" şeklinde konuştu.

KURBAN BEDELLERİ

Vekalet yoluyla kurban kesim programı kapsamında bu yılki kurban bedellerinin de belirlendiğini açıklayan Palakoğlu, "Vakfımız bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini Türkiye'de 625 TL, yurt dışında da 450 TL olarak belirledi. Avrupa'daki gurbetçilerimiz de vekalet yoluyla kesmek isterlerse 150 Euro olarak belirledik. İsviçre 160 Frang, Fransa, Belçika, Avusturya 150 Euro. Yurt dışında yaşayan gurbetçi vatandaşlarımızın da Din Hizmetleri Müşavirlikleri ve ataşeliklere bağlı dernek ve din görevlileri vasıtasıyla kurban bağışı yapabilirler. Vatandaşlarımız www..diyanetvakfi.org.tr adresinden online bağış yapabilmenin yanı sıra il ve ilçe müftülüklerimize, cami görevlilerimize, PTT şubeleri ile Ziraat, Vakıfbank, Halkbank, Akbank, Garanti Bankası, Albaraka, Türkiye Finans ve Kuveyt Türk bankaları aracılığıyla da vekalet yoluyla kurban programına katılıp kurbanlarını vekalet yoluyla kestirebilecek. Ayrıca vatandaşlarımız 0312 416 90 00 çağrı merkezini arayarak kurban bağışında bulunabilecekler" dedi.

İsviçre Din Hizmetleri Müşavir Vekili Engin Yılmaz, Diyanet Vakfı'nın yaptığı hizmetlerin dünyanın dört bir tarafını sardığını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

Engin Yılmaz, İsviçre'de 2008 yılından itibaren vekaletle kurban kesim programı düzenlediklerini belirterek bugüne kadar 9 bin 172 vekalet kurbanı ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını söyledi. Yılmaz, bu sayıyı on binlere ve yüz binlere ulaştırmak için gayret ettiklerini söyledi. Toplantıya İtalya, Avusturya ve İsviçre'den çok sayıda din görevlisi katıldı.