Sağlık Bakanlığı, "14 Haziran Gönüllü Kan Bağışçıları Günü" dolayısıyla, Thalassaemia hastaları yararına Cumhuriyet Meclisi Mavi Salon’da  "kan bağış etkinliği" gerçekleştirdi.

Meclis Çalışanları Sendikası’nın da destek verdiği kan bağışı kampanyasına bakanlar, milletvekilleri, Cumhuriyet Meclisi çalışanları ve kan vermek isteyen gönüllü yurttaşlar katıldı.

Etkinlik öncesinde Sağlık Bakanı Ahmet Gülle ve Thalassaemia Derneği As Başkanı Ahmet Varoğlu birer konuşma yaptı. Daha sonra Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de etkinliğin gerçekleştiği mekana gelerek kan verenlerle sohbet etti ve basına açıklama yaptı.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle ve UBP Milletvekili Hamit Bakırcı ve da kan verdi. Kan verenlere belge takdim edildi.

Thalassaemia Derneği Başkanı Derya Güven, Dünya Kan Bağışçıları gününde herkesi kan bağışlamaya davet etti.

SİBER

Meclis Başkanı Sibel Siber etkinlikte yaptığı konuşmada, kan vermenin hayat kurtarmak anlamına geldiğini ifade ederek, basit bir işlem olduğunu ve tüm taraflara yarar sağladığını belirtti.

Kanın suni olarak üretilemeyen bir sıvı olduğunu anımsatan Siber, insanların farklı sebeplerle kana ihtiyaç duyduğunu ve bunun toplumsal bir sorumluluk olması gerektiğini ifade etti.

Siber, bugün düzenlenen kan bağışı kampanyasına katılımın yüksek olmasını temenni etti.

GÜLLE

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle de yaptığı konuşmada, devlet ve toplumun örgütlenme demek olduğunu kaydederek, bunun temelinde de dayanışma ruhunun yattığını söyledi.

Sıkıntıda olanlara yardım yapılmasının toplumsal yaşamın temel noktası olduğunu ifade eden Gülle, kan vermenin tüm dünyada hayat kurtarma anlamına geldiğini kaydetti. Gülle, Thalassaemia hastaları için kanın çok önemli olduğunu anımsatarak, kan bağışı gününü önemseyerek herkesi kan vermeye çağırdı.

Gülle, bu konuda çeşitli organizasyonlar yaparak, kan alımını arttırmaya çalıştıklarını belirterek, veri bankası oluşturmak için SMS yoluyla 2323’e isim ve kan grubu gönderilmesini sağladıklarını hatırlattı.

Gülle “Kan vermek sağlık yönünden vücudun yenilenmesine de yararlı bir olaydır” dedi.

VAROĞLU

Thalassaemia Derneği As Başkanı Ahmet Varoğlu ise, 150 Thalassaemia hastasının çok ciddi kan ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, “kan acil değil sürekli ihtiyaçtır” dedi.

Halkı ciddi anlamda ihtiyaç duyulan kanı bağışlamaya çağıran Varoğlu, herkesin sağlığını da olumlu etkileyecek şekilde kan bağışlaması halinde stokları arttırıp daha rahat bir yaşam sürebileceklerini söyledi.

1434365311.jpg

1434365329.jpg

1434365361.jpg

1434365374.jpg

1434365394.jpg