Çiğdem Aydın

Cumhuriyet Meclisi’nde görev yapan milletvekillerinin büyük çoğunluğu Kurban Bayramı’nı Kuzey Kıbrıs’ta ailesi ile beraber geçirecek. Diyalog muhabirinin görüşüne başvurduğu bazı bakan ve milletvekilleri, Kurban Bayramı’nda yurtdışına gitmeyeceklerini, ülkede kalarak geleneksel bayram ziyaretlerini yapacaklarını belirtti. Siyasiler, Kurban Bayramı’nın tüm dünyaya barış ve huzur getirmesini temenni etti.

Kurban Bayramında Milletvekilleri ve Bakanlar nerede, ne yapıyor ? 

Özkan Yorgancıoğlu (CTP BG Milletvekili): Evdeyim ailemle birlikte zaman geçireceğiz. Yurt dışı düşünmedik. Geleneksel bir bayram geçireceğiz. Tüm halkımızın bayramının kazasın belasız mutlu geçmesini temenni ederim. 

Birikim Özgür (CTP BG Milletvekili): Bayramda ülkedeyiz aile ziyaretleri geleneksel olarak bayramımızı kutlayacağız. Tüm halkımıza barış, mutluluk getirsin diye diliyorum ve herkes aynaya baksın hatalarını görsün. 

Ferdi Sabit Soyer (CTP BG Milletvekili): Evdeyim, çocuklarla zaman geçireceğiz. Halkla bayramlaşacağız. Parti çalışmalarımıza devam edeceğiz. Tüm halkımızın Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutlarım. Tüm ülkeye ve dünyaya barış ve huzur getirmesini dilerim. 

Abbas Sınay (CTP BG Milletvekili): Bayramdan önce kısa İngiltere ziyaretim vardı bayramda evdeyim ve ülkedeyim. Tüm halkımızın bayramını kutluyorum. Her şeyden önce sağlıklı geçmesini dilerim. 

Salih İzbul (Sağlık Bakanı): Ben bayramda evdeyim aile ziyaretleri ile geçireceğim. Tüm halkımızın bayramını kutluyor sağlık ve esenlikler dilerim. 

Fazilet Özdenefe (CTP BG Milletvekili): Bayramda evdeyiz herhangi bir yere gitmeyeceğiz. Sakin ve huzur dolu bir bayram diliyorum. 

Asım Akansoy (CTP BG Milletvekili): Ben ülkedeyim yurt dışında değil de kendi ülkemde ailemle birlikte bayramı geçireceğim. Tabi çalılmaya da devam edeceğiz bayramda. Parti içi görevlerimizi de yerine getireceğim. Kritik bir süreçten geçiyoruz bölge olarak ve en çok ihtiyacımız olan şey barış, mutluluk temennim de bu yöndedir. İnsanca yaşayabileceğimiz bir Dünya istiyorum. 

Hamza Ersan Saner (UBP milletvekili): Bayramda köy gezilerimiz var onları gerçekleştireceğim. Partililerimizle bayramlaşacağız. 4 gün bayram ben bütün adayı gezmeyi düşünüyorum. Tüm halkımızın ve siz değerli basın emekçilerinin de bayramını kutlarım. 

Erdal Özcenk (UBP milletvekili): Bayramı kendi memleketimde ailemle insanımla birlikte geçireceğim. Halkla bayramlaşacağız ziyaretlerimizi gerçekleştireceğiz. Ekonomik sıkıntıların altında ezilmeden yaşanacak nice bayramlar diliyorum.” 

Nazım Çavuşoğlu (UBP milletvekili ): Ben gelenek ve göreneklere bağlı bir insanım ve bayramı da bu gelenek ve göreneklerimizie uygun yaşayacağım. Evde ailemle dışarıda halkla bayramlaşacağız. Tüm halkımızın bayramının kazasız belasız geçmesini diliyorum. 

Mustafa Arabacıoğlu (DP milletvekili): Memleketteyiz, aile akraba ziyaretleri yapacağız. Tüm halkımızın bayramını kutluyorum. 

Hasan Taçoy (DP milletvekili): Geleneksel bir bayram geçireceğiz. Sevdiklerim ailem, ziyaretlerimiz olacak. Köylere gideceğiz olağan güzel bir bayram geçireceğiz. Tüm halkımızın sağlık, huzur ve güven içinde geçireceği bir bayram olsun. 

Zorlu Töre (UBP milletvekili): Bayramı ülkede geçireceğim. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde ailemle akrabalarımla geçreceğim. Partililiklerimizle buluşacağız halkın içinde olacağım her zaman olduğu gibi. Tüm halkımızın bayramını kutlarım. 

Faiz Sucuoğlu (Turizm Bakanı): Bayramın sadece birinci günü evdeyiz, ikinci, üçüncü ve dördüncü günü Bakanlıkta iş başında olacağız. Ekiple birlikte çalışmalarımız vardır onları sürdüreceğiz.Tüm halkımızın bayramının huzur içinde sağlıklı geçmesini diliyorum. 

Dursun Oğuz (UBP Milletvekili): Ülkedeyiz geleneklerimize uygun bir bayram geçireceğiz. Kurbanımızı keseceğiz hayırlara vesile olsun. Halkla bayramlaşacağız. Tüm halkımızın bayramını kutlarım.

Biray Hamzaoğlulları (CTP milletvekili): Yurttayız bayram boyunca, aile ziyaretleri köy ziyaretleri yapacağız, dinleneceğiz. İlk gün anne ve baba önceliklerimiz içinde. Tüm halkımızın bayramı huzuru içinde geçsin”.

Armağan Candan (CTP Milletvekilli): Ülkede geçireceğim. Ailemle birlikte ziyaretlerimizi gerçekleştireceğiz. Tüm halkımızın bayramı kutlu olsun.

Hakan Dinçyürek (DP milletvekili): Bayramda memleketteyim aile ziyaretleri büyüklerimizin ellerini öpmeye gideceğim. Halkla bayramlaşacağız. Dostluğu, sevgiyi ve geleceği… Aşımızı, ekmeğimizi, soframızı… Hüznümüzü, acımızı, yalnızlığımızı paylaştığımız; birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve dostluğumuzu en sıcak şekilde hissedeceğimiz günler olsun.

Özdemir Berova ( DP milletvekili): Biz evdeyiz. Daha geçtiğimiz günlerde kayıp yaşadık biraz buruk da olsa bayramı kendi ailemizle halkımızla kutlayacağız. Tüm halkımızın bayramını en içten dileklerimle kutlarım. 

Hamit Bakırcı ( UBP milletvekili): Bayramda evdeyiz ailemizle geçireceğiz. Tüm halkımızın bayramı kutlu olsun. 

Mehmet Çakıcı (TDP milletvekili): Bu bayram evdeyiz, ailemle birlikte güzel bir bayram geçireceğiz. Tüm halkımızın barış ve huzur içinde bir bayram geçirmesini diliyorum. 

Hüseyin Angolemli (TDP milletvekili): Bayramı memlekette geçireceğiz. Halkımızla ailemizle birlikte geçireceğiz. Ziyaretçi bekleyeceğiz. Tüm halkımızın barış, huzur dolu sağlıklı bayramlar geçirmesini diliyorum.