İskele Maarif Anaokulu ile Yedikonuk Anaokulu'nun Okul Aile Birlikleri, okullardaki öğretmen ve yönetici eksikliğinden dolayı Milli Eğitim Bakanlığı önünde eylem yaptı. Eyleme, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) da destek verdi.

Eylemde, İskele Maarif Anaokulu Okul Aile Birliği adına konuşan Altunç Orkun, okulda 8 gündür grevin devam ettiğini ve çocukların eğitim alamadığını ifade etti. Orkun, en kısa zamanda okuldaki öğretmen eksikliğinin giderilmesini istediklerini vurguladı.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil de, sadece bu okullarda değil, birçok okulda öğretmen eksiklikleri olduğunu söyledi. Elcil, Milli Eğitim Bakanlığı’nın eksikliklerin giderilmesi için gereken yazıları yazdığını ancak Maliye Bakanlığı’nın onay vermediğini ifade ederek, bu sıkıntıların aşılması ve gerekli kadroların verilmesi gerektiğini kaydetti.

Elcil, İskele’de öğretmenlerin iyi niyetle bugüne kadar eğitimleri götürdüğünü ancak iyi niyet ve özverinin bir yere kadar olduğunu ifade ederek, sendika olarak öğretmen eksikliği giderilene kadar mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Şener Elcil, çocukların yerinin okul olduğunu, Eğitim Bakanlığı önü olmadığını vurguladı