Türkiye Gümrük ve Ticaret eski Bakanı, AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Hayati Yazıcı, "7 Haziran seçimleri öncesinde CHP mazotu çiftçiye 1 lira yapacağız demişti. Şimdi 1.80 lira diyor. CHP, iktidara gelmeden üç ayda yüzde 8'lik bir zam yapıyorsa iktidara geldikten sonra neler yapacak gerisini siz hesap edin" dedi.

Türkiye Gümrük ve Ticaret eski Bakanı, AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Hayati Yazıcı, Mısır Çarşısı'nda esnafı ziyaret etti. Yazıcı'ya, AK Parti 2. Bölge Milletvekili Adayı Mahmut Bayat ve Fatih İlçe Teşkilatı üyeleri de eşlik etti. Esnafı tek tek ziyaret ederek selamlayan ve karanfil veren eski Bakan Yazıcı, kendisine yapılan ikramlardan alarak, "Bunu alıyorum ama asıl ikramı 1 Kasım Pazar günü bol kepçeden bekliyorum" dedi. Esnafın cevabı ise "inşallah" oldu.

Eski Bakan Yazıcı'ya Mısır Çarşısını ziyareti sırasında esnafların yanı sıra turistlerin de ilgi göstermesi dikkat çekti. Özellikle Arap turistler Yazıcı'yı selamlayarak fotoğraf çektirmek istedi. Bakan Yazıcı, hem esnafla hem de turistlerle bol bol fotoğraf çekildi.

Mısırı Çarşısını ve Kapalı Çarşı'yı dolaşmaktan büyük keyif aldığını belirten Yazıcı, "Fırsat buldukça buralara geliyorum. En son bakanlığım döneminde gelmiştim. Esnafların birçoğunun simasını tanıyorum. Bir kısmını ismen tanıyorum. Tabi sağ olsunlar ikramlarda bulunuyorlar. Ben de şakayla karışık, "Bu ikram yetmez, 1 Kasım'da bol kepçeyle ikram bekliyorum" diyorum. Keyifli bir ziyaret oldu. Esnaflarımız sağ olsun çok sıcak davrandılar" dedi.

AK Parti'li Yazıcı, seçim atmosferinin oldukça iyi olduğunu belirterek, "İnsanlarımız gayet sakin ve serinkanlı davranıyor. Bu da onların demokratik haklarını kullanırken rahat bir ortamda muhakeme yapacaklarını gösteriyor. İnsanlarımız fevri hareketle değil de muhakeme süreci içerisinde oylarını kullanmaya yöneldiğinde ilk tercih edeceği parti AK Parti olacaktır. Çünkü bizim arkamızda büyük bir referans var. Çünkü 13 yıldır bizim Türkiye'ye yaptığımız kazanımlar ortadadır" diye konuştu.

Bir esnafla arasında geçen diyaloğu da anlatan Yazıcı, "Bir arkadaş ben CHP'ye oy vereceğim dedi. Ben de neden diye sordum. Vaatleri var diye cevap verdi. Ben de ona bir hatırlatma yaptım. Bakın iktidara gelmeden, muhalefetteyken 3-4 ay aralıkla önerisine zam yapan tek parti CHP'dir. 7 Haziran seçimleri öncesinde CHP mazotu çiftçiye 1 lira yapacağız demişti. Şimdi 1 Kasım seçimlerinde 1.80 lira diyor. Demek ki 80 kuruş bir zam yaptı. Üç ayda yüzde 8'lik bir zam yaptı. CHP, iktidara gelmeden böyle bir zam yapıyorsa iktidara geldikten sonra neler yapacak gerisini siz hesap edin" dedi.