Halk arasında vergi affı olarak adlandırılan Mali Düzenleme ve Kamu Alacaklarının İndirimli Tahsiline İlişkin Yasa’nın 31 Aralık 2015 tarihinde yürürlükten kalkacağı bildirildi.

Gelir ve Vergi Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre aftan yararlanmak için Gelir ve Vergi Dairesi'ne başvuran kişiler, yasa kapsamında hesaplanan ve/veya taksitlendirilen kamu alacağının tümünü 31 Aralık  tarihine kadar ödememeleri halinde borç  aftan önceki haline dönecek.

Konu ile ilgili KKTC Maliye Bakanlığı Gelir ve Vergi Dairesi'nin web sayfasında yükümlülere yapılan duyuru şu şekide:

“60/2014 sayılı “Mali Düzenleme ve Kamu Alacaklarının İndirimli Tahsiline İlişkin (Geçici Kurallar) Yasası ile İlgili Duyuru: 2/2014 sayılı “Mali Düzenleme ve Kamu Alacaklarının Tahsiline İlişkin Yasa Gücünde Kararname” ve/veya 60/2014 sayılı “Mali Düzenleme ve Kamu Alacaklarının İndirimli Tahsiline İlişkin (Geçici Kurallar) Yasası”’ndan yararlanmak için yapılan müracaatla ilgili bugüne kadar ödeme yapılmamış ve/veya eksik ödeme yapılmış ise ; yapılan müracaatla ilgili ödenmeyen tutarların 48/1977 sayılı Kamu Alacaklarının Tahsili Usulü Hakkında Yasanın 44. Maddesine istinaden gecikme zamlı olarak tahsil edileceği, ancak 60/2014 sayılı Yasa kapsamında hesaplanan ve/veya taksitlendirilen tutarların 31 Aralık 2015 tarihine kadar tümünün ödenmemesi halinde bu tutarların yasadan yararlanmadan önceki haline döneceğini hatırlatır, gereğini saygılarımızla rica ederiz. “Gelir ve Vergi Dairesi Müdürlüğü.”