AB Bilgi Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, etkinlikte Veteriner Dairesi Gıda Referans Laboratuarı turunun yanı sıra, Kıbrıs Türk toplumunda hayvan sağlığı bilgilendirme masaları, yerel ürünlerde AB gıda üretimi ve güvenliği standartları konularında uzman konuşmaları yer alacak.

Veteriner Haftası Topluma Açık Bilgilendirme Günü, hayvan sağlığı ve güvenliği, AB’nin Kıbrıs Türk toplumundaki hayvancılık programı ve gıda üretiminde AB standartları konularındaki farkındalığı artırmayı hedefliyor.

Kıbrıs Türk Veteriner Hekimler Derneği, Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği, Süt Üreticileri Birliği, Ziraat Mühendisleri Odası ve Yakın Doğu Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi, çalışmalarını sergilemek ve katılımcıların sorularını yanıtlamak için stantlarda yer alacak.

Avrupa Birliği hayvancılık sektöründe hayvan sağlığı ve üretimi konusuna, hayvansal kökenli gıdaların güvenliğine ve özellikle Kıbrıs Türk toplumundaki veterinerlik hizmetlerinin ve servis sağlayıcıların kapasitesinin geliştirilmesine destek veriyor.

Etkinlik ile ilgili daha fazla bilgiye AB Bilgi Merkezi Facebook sayfası f/abbilgi’den, [email protected] e-mail adresinden,  228 2577 numaralı telefondan veya 11A Hasene Ilgaz Sokak, Köşklüçiftlik, Lefkoşa adresinden ulaşılabilir.