Cumhuriyet Meclisi bünyesinde oluşturulan  “Avrupa Birliği Uyum Yasa Tasarılarını Görüşmek Üzere Oluşturulan Geçici ve Özel Komite” bugünkü toplantısında Avrupa Birliği veteriner mevzuatı çerçevesinde hazırlanan Veteriner Hizmetleri Yasa Tasarısı’nı görüşmeyi sürdürdü.

Meclis’ten yapılan açıklamaya göre, CTP Milletvekili Armağan Candan başkanlığında saat 12.00’de toplanan komite, tasarıyı madde madde görüşmeye başladı. Komitenin, Veteriner Hizmetleri Yasa Tasarısı’na ilişkin yedinci toplantıyı yaptığı belirtildi.

Tasarı, ülkedeki veteriner hizmetleri alanındaki eksikliklerin giderilmesi, hayvan sağlığı, hayvan refahı ve halk sağlığının korunması, ülkede üretilen ürünlere güven temin edilmesi ve hayvansal gıdaların ticareti de dahil olmak üzere veteriner hizmetlerinin sağlıklı gelişebilmesi için AB kuralları çerçevesinde düzenlemeler içeriyor.

Komite toplantısına, Komite Başkanı CTP Milletvekili Armağan Candan, CTP Milletvekili Mehmet Çağlar, UBP Milletvekili Ahmet Kaşif katılırken, Veteriner, Hayvancılık, Çevre ve Temel Sağlık Hizmetleri dairelerinin temsilcileri de tasarıyla ilgili görüş belirttiler.