Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun annesi Emine Eroğlu, Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Ankara'da 90 yaşında vefat eden Emine Eroğlu'nun cenazesi, Bakan Veysel Eroğlu'nun bulunduğu konvoyla memleketi Şuhut ilçesine getirildi. Cenaze konvoyunu Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner ve beraberindeki kent protokolü karşıladı. Şuhut Belediyesi, Emine Eroğlu'nun yaşadığı evin önüne cenaze aracı gönderdi. Cenazeyi karşılarken Bakan Eroğlu'nun kız kardeşi Aysel Göktepe ağıtlar yakınca, Bakan Eroğlu, "Annemizi rahatsız etme, metanetli oldu" diye tesellide bulunmaya çalıştı. Bakan Eroğlu'nun annesinin evinde taziyeleri kabul ederken hayli üzgün olduğu gözlendi.

Emine Eroğlu'nun cenazesi, mevlid-i şerif okunması ve dua edilmesinin ardından vatandaşlar tarafından Şuhut Yeni Cami'ye kadar omuzlarda taşındı. Yeni Cami'de cenaze namazını Afyonkarahisar Müftü Yardımcısı Galip Kolcu kıldırdı. Eroğlu'nun cenazesi kalabalık cemaat tarafından Şuhut Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenaze namazına Bakan Eroğlu ve yakınlarının yanı sıra Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Uşak Valisi Seddar Yavuz, eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Halil Ürün ve vatandaşlar katıldı.

"GERÇEKTEN ÇOK İYİ BİR ANNEYDİ, BENİM HER ŞEYİMLE İLGİLENİRDİ"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ankara'da vefat eden annesi Emine Eroğlu'yla ilgili açıklamalarda bulundu. Konuşurken sesi titreyen ve gözleri dolan Bakan Eroğlu, annesine duyduğu sevgiyi anlattı. Bakan Eroğlu, "Allah razı olsun herkesten, gelenlerden, telefon ile arayanlardan. Annem 91 yaşındaydı. Gerçekten çok iyi bir anneydi. Benim her şeyimle ilgilenirdi ve her gün bana dua ederdi. Bu gece işte vefat etti saat 01.17 geçe. Memlekete babam ve kardeşimin yanına getirdik defin ettik" diye konuştu.

Emine Eroğlu'nun cenazesine katılan eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise şunları söyledi:

"Hepimiz Allah'tan geldik ve Allah'a döneceğiz. Bugün de teyzemiz Emine Hanım, değerli bakanımızın annesi için böyle bir gün. Hepimizin böyle bir günü olacak. Kendi şahsımızın olacak ama tabii ailelerimizin de böyle günleri oluyor. Allah'a şükürler olsun çok güzel inançlarımıza dayalı geleneklerimiz var. Biz de tabii değerli bakanımızın yanında olmalıydık. Geldik defni yaptık kendisine Allah'tan rahmet diliyoruz. Bakanımıza bütün ailesine ben tekrar taziyelerimi iletiyorum."

Veysel Eroğlu annesini son yolculuğuna uğurladı

Veysel Eroğlu annesini son yolculuğuna uğurladı

Veysel Eroğlu annesini son yolculuğuna uğurladı