ENGELLİ ADAMI OVADA TERK ETTİLER: Lefkoşa’da önceki gün infial yaratan olayın ardından 71 yaşındaki engelli adamı kaçırarak Taşkent ovasında terk eden Ramazan Korkmaz, Hatice Arslan ve Konce Korkmaz dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı   

Devrim DEMİR

Lefkoşa’da perşembe günü otobüs terminaline bırakacakları gerekçesi ile duraktan aldıkları 71 yaşındaki özürlü Hasan Tayyar’ı Taşkent ovasına kaçırıp parasını çalan Ramazan Korkmaz, Hatice Arslan ve Konce Korkmaz isimli kişiler tutuklanıp dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Suçla bağlantılı olduğu tespit edilen 15 yaşındaki erkek çocuğu ise ifadesi alınarak mahkemeye çıkarılmadan serbest bırakıldı.

Kıdemli Yargıç Füsun Cemaller huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında, başlatılan soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlı Ramazan Korkmaz, Hatice Arslan ve Konce Korkmaz’ın 3’er gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Araç bozuldu bahanesi ile yolda indirdiler 

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı adli şubede görevli polis çavuşu Ercan Atasay mahkemede verdiği ifadesinde zanlı Ramazan Korkmaz, Hatice Arslan ve Konce Korkmaz’ın 3 Eylül tarihinde Lefkoşa’da meydana gelen “adam kaçırma” ve “sirkat” suçundan gözaltına alındıklarını anlattı. 

Ercan Atasay Hasan Tayyar’ın kaçırılıp parasının çalındığı yönünde şikâyette bulunduğunu belirterek, geniş çaplı soruşturma başlattıklarını söyledi. Atasay Tayyar’ın verdiği ifadesinde ismini bilmediği plakası meçhul Isuzu marka van aracın önceki gün kendisini otobüs terminaline götürme bahanesi ile aracına aldığını kaydetti.

Zanlıların Hasan Tayyar’ı işleri var bahanesi ile kendisini terminal yerine, Taşkent yolu üzerinde bulunan toprak alana götürdüklerini ifade eden Atasay araç bozuldu bahanesi ile Tayyarı arabadan indirdiklerini söyledi. 

Polis: Yaşlıyı Taşkent ovasında bırakıp kaçtılar  

Soruşturma memuru zanlıların Hasan Tayyar’ı arabadan indirdikten sonra cüzdanı içerisinde bulunan 600 TL ve kimlik kartını çalarak yaşlı ve özürlü adamı Taşkent ovasında terk edilmiş bir şekilde bırakarak kaçtıklarını kaydetti.

Hasan Tayyar telefonla polisten yardım istedi

Polis çavuşu Ercan Atasay, Ramazan Korkmaz, Hatice Arslan ve Konce Korkmaz tarafından Taşkent ovasına kaçırılıp 600 TL’si çalınan Hasan Tayyar’ın cep telefonu ile polise ulaşarak yardım istediğini söyledi. 

Poliste suçlarını itiraf ettiler

Ercan Atasay polise yapılan şikâyetin ardından başlattıkları soruşturmada zanlıların isimlerini önceki gün tespit ettiklerini ve gidebilecekleri Lefkoşa ve Mağusada’ki evlerde arama yaptıklarını belirtti. Atasay aralarında 15 yaşında olan bir de erkek çocuğun olduğu 4 kişini önceki gün Boğaz’da tespit ederek mahkeme emri ile tutukladıklarını belirtti.

15 yaşındaki erkek çocuğun ve zanlı Ramazan Korkmazın polise verdiği ifadelerinde işlemiş oldukları suçları itiraf ettiğini kaydeden Atasay, 15 yaşındaki erkek çocuğun yaşı nedeni ile mahkemeye çıkarılmadan serbest bırakıldığını söyledi.

Ercan Atasay alınması gereken ifadelerin olduğunu belirterek, zanlıların soruşturma amaçlı 3’er gün poliste tutuklu kalmaları talebinde bulundu.

Anne kız suçlamaları kabul etmedi

Kıdemli Yargıç Füsün Cemaller huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında, mahkemede kendini avukatsız olarak savunan zanlıları tek tek söz hakkı verdi. Anne kız olan kişilerden Hatice Arslan işlemiş olduğu suçu kabul etmezken, Konce Korkmaz, “Ben yapmadım. Benim ne günahım var işlemediğim bir suçtan
sürünürüm” şeklinde kendini savundu.

Ramazan Korkmaz: Annem ve eşim olacak insan sorumlu

Girne ve Lefkoşa’da 2013 ve 2015 yıllarında yarım inşaattan demir malzeme çalarken suçüstü yakalanarak mahkumiyet alan Korkmaz, işlemiş olduğu suçtan eşinin ve annesinin sorumlu olduğunu iddia etti. Korkmaz, “Ben cezaevinden yeni çıktım annem ve eşim olacak insan Hasan Tayyar’ın ben cezaevindeyken kendilerine yardımcı olduğunu söyleyerek arabaya aldım” şeklinde konuştu.