Erzurum'da harabe binalarda denetimde bulunan polis ekipleri, elleri ve ayakları bağlanarak ölüme terk edilmiş halde donmak üzere olan 6 yaşında Suriyeli bir çocuk buldu.

Olay, dün gece saatlerinde Erzurum'un Yakutiye ilçesi Gölbaşı semti Eminkulbu Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, uyuşturucu bağımlılarına yönelik harabe binalarda uygulama yapan polis ekipleri, kömürlük olarak kullanılan metruk yerden gelen sesler üzerine harekete geçti. Polisler binaya girdiklerinde ayakları iple bağlanmış ve donmak üzere olan bir çocuk buldular. Polis ekipleri Suriye uyruklu olduğu öğrenilen 6 yaşındaki Cuma İbrahim isimli çocuğu hemen bağlı olduğu iplerden kurtararak hastaneye kaldırdı. Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan çocuğun az daha gecikilse donarak öleceği belirtildi. Yapılan müdahaleler sonrasında kendine gelen küçük Cuma, bugün çocuk servisine alındı. Burada kendisine getirilen oyuncaklarla oynayan Suriyeli çocuğun sağlık durumunun iyiye gittiği belirtildi.

SURİYELİ ÇOCUĞA DEVLET SAHİP ÇIKTI

Cuma İbrahim isimli çocuğun kim ya da kimler tarafından bağlanarak ölüme terk ettiği polis ekipleri tarafından araştırılmaya başlandı. Yapılan araştırmada, Cuma İbrahim'in babasının Suriye'de savaşta kaybolduğu ve daha kendisinden bir haber alınamadığı, annesinin ise Türkiye'ye geldikten sonra kayıplara karıştığı, anneannesinin de Erzurum'da yaşadığı ve zihinsel engelli çocuğu sahiplenmediği öğrenildi.

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Uzmanı Başhekim Yardımcısı Uzman Doktor Orhan Delice, "Çocuğu dün ayakları bağlanmış halde, donmak üzereyken polisler buluyor. Hastanemize geldiğinde donmak üzereydi. Gerekli müdahaleleri yaptık. Sağlık durumu şimdi iyi. Kendisi zihinsel engelli. Devletimiz sahip çıktı. Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğü ve hastanemiz gereken yardımda bulunuyor. Yuvaya yerleştirilecek durumu takip edilecek" dedi.

Vicdansızlık! Ellerini ayaklarını bağlayıp ölüme terk ettiler

Vicdansızlık! Ellerini ayaklarını bağlayıp ölüme terk ettiler