Victoria Kuzey Kıbrıs Türk Cemiyeti, bu yıl da Avusturalya’da topladığı fitreleri Kanser Hastalarına Yardım Derneği’ne (KHYD) bağışladı.

KHYD’den yapılan açıklamaya göre, yaklaşık bin 900 Avusturalya Doları tutarındaki bağış, Kuzey Kıbrıs Türk Cemiyeti Yaşlılar Kolu Başkan ve yönetim kurulu üyelerinin önderliğinde gerçekleşti.

Toplanan bağış, derneğe Nihat Esal aracılığıyla ulaştırıldı.

KHYD Başkanı Raziye Kocaismail, Avustutalya’da yaşayan Kıbrıslı Türklerin kanser hastalarına gösterdiği duyarlılığa teşekkür ederek, “Avustralya’da yaşayan Kıbrıslı Türk kardeşlerimiz, fersah fersah uzaklardan acımızı paylaşmaya, yaralarımıza merhem olmaya çalışmanız takdire şayandır. Fitreleriniz bize ulaştı. Allah kabul etsin, binlerce hastamız adına teşekkür eder, Allah’ın her birinize ve sevdiklerinize sağlığın bereketini sunmasını dileriz” dedi.

Bağışın, 14 kanser hastasının tedavisi ve cep harçlıklarının karşılanmasında kullanılacağını belirten Kocaismail, “Her bir hastamız adına teşekkür ederiz. Allah’a emanet olunuz. Kendileri uzakta, kalpleri yanımızda olan dostlarımız” diyerek memnuniyetini ifade etti.