Gündem Kıbrıs Özel

Volkan Gazetesi'nin bugün manşetinde yer alan "Odunları suya koyduk" başlıklı haberine halk tarafından tepkiyle karşılandı.

Geçtiğimiz günlerde de Volkan Gazetesi'nin manşetinde "Av Tüfekleri Hazır" başlığını kullanan gazeteye bir çok sivil toplum örgütünün tepki göstermesine neden olmuştu. Basın sendikaları tarafından da ağır şekilde eleştirilen Volkan Gazetesi hakkındaki eleştirilere ve uyarılara aldırış etmeyerek adeta bugün de savaş çığırtkanlığı yapmaya devam etti.

Volkan Gazetesi'ne göre, bazı vatandaşların Rumların Gaziköy'e gelerek ellerindeki eski tapuları ve haritalarıyla köy girişinde incelemede bulunduğunu iddia ederken, bu köye gelen Rumların Gaziköylülere "Üzerine ev yaptığınız arazi bizimdir, satın almak istersen anlaşım ve sana satalım." dediği yazıldı.

Ayrıca Volkan'ın iddiasına göre, Gaziköylülerin "Biz av tüfeklerini hazırlamadık, odunları suya koyduk. Rumların kapılarımıza dayanmasını bekliyoruz. Bakalım bu işin sonu nereye varacak." şeklinde konuşulmuş.

Volkan Gazetesi'nin bu haberleri sonrası rahatsız olan vatandaşlar basın sendakiları ve Medya Etik Kurulu'nu göreve davet ediyor.