Necla Orman 1 yaşındayken anne ve babasınının ayrılması üzerine dayısı tarafından yuvaya verildi. Necla Orman'ın vücudunun çeşitli bölgelerinde olan benler, zamanla tüm vücuduna yayıldı. Anne Nurcan Demirtaş, 2 yıl önce hastalığını öğrenince kızını yanına alarak birlikte yaşamaya başladı. Tüm vücudu siyah benlerle sarılan, sırtında siyah kıllar çıkan Necla Orman defalarca ameliyat olmasına rağmen iyileşemedi. Kars Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde en son 26 Kasım 2014'te ameliyat edilen Necla Orman'ın vücudunda benler yeniden çıktı.

'BENEKLİ YÜZ' DİYE ALAY ETMİŞLER 

Ziya Gökalp Ortaokulu 7'nci sınıf öğrencisi Necla Orman yüzü, elleri, kolları benle dolu olduğu için arkadaşları tarafından dışlandığını belirtti. Arkadaşlarının kendisine 'benekli yüz' diyerek alay ettiğini bu nedenle okula gidemediğini belirten Necla Orman şunları söyledi:

"Okulda arkadaşlarımın yanına gidince 'Bizden uzak dur' diyorlar. Buna çok üzülüyorum. Gitmek istemiyorum okula. Yuvadayken farklı farklı doktorlara götürdüler. Hepsi cilt kanseri olduğumu söyledi. Son olarak Kars'taki doktorum cilt kanseri olmadığımı ama, bu hastalığa yakalanabileceğimi söyledi. Lütfen imkanı olan bana yardım etsin." 

'İYİLEŞME ŞANSI VARMIŞ'

Eşinden ayrıldıktan sonra baba evine geri döndüğünü söyleyen anne Nurcan Demirtaş da şunları anlattı:

"Necla'yı kardeşim yuvaya verdi. Yıllarca kızımı görmedim. Hasta olduğunu öğrenince yanıma aldım. Yüzü ve vücudunu simsiyah görünce çok şaşırdım. Babam öldükten sonra maaşını almaya başladım. Evim kira. 3 kızım var. Bakamıyorum. Doktor kanser olmadığını ama tedavi edilmezse olabileceğini söyledi. Kızımın iyileşme şansı varmış. Tedavi yaptırmak için imkanım yok. Yetkililerden kızımın sağlığına kavuşması için yardım istiyorum." 

Necla Orman'ın doktoru ise, genç kıza daha önce cilt kanseri teşhisi konulduğunu ama öyle olmadığını söyledi. Adının açıklanmasını istemeyen doktor, "Benler Necla'nın sırt ve yüzünde varmış. Daha sonra yayılmış. Bana geldiğinde cilt kanseri olmadığını söyledim. Ama cilt kanseri olmaya aday bir hastalık. Kansere dönüşme ihtimali çok yüksek" dedi.