MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Kıbrıs'la ilgili ifadeler, Ermeni iddiaları ve PKK terör örgütünün muhatap alınmasına ilişkin ifadelere dikkat çekerek, AB İlerleme Raporu’nun çöpe atılması gerektiğini söyledi.

Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında şöyle konuştu:     

"Yaşadığımız sorunlar raporda yazdığı için değil, yaşadığımız için önemli. Bu mesele AB'nin, ABD'nin meselesi değil, milletimizin meselesidir. AB İlerleme Raporu'nda yer alan Kıbrıs'la ilgili ifadeleri, Ermeni iddialarını, PKK terör örgütünün muhatap alınmasına ilişkin hususları gördüğümüzde, ne iadesi çöpe atılması gereken bir raporla karşı karşıyayız. Aziz milletimizin terör örgütüyle pazarlık yapılmasını isteyen hiçbir girişimin meşruiyeti yoktur. Bize Ermeni soykırım iddialarını kabul ettirebilecek bir babayiğit de yoktur. 'Yunanistan hava sahasını ve karasularını ihlalden vazgeç' deniliyor. Sen kimsin? Sen bunu Yunanistan'a söyle. Türkiye'nin egemenlik haklarını koruması meşrudur. Türkiye'nin tezi ortada. İhlali yapan Yunanistan'dır. 17 adamızı işgal etti ve bu işgal karşısında susan bir AK Parti vardır.

AKParti şu sorulara yanıt versin:Yunanistan ile karasuları ve hava sahası ile ilgili Türkiye'nin tezleri hilafına konuşma, görüşme yapıyor musunuz? Bu konuda nerede görüşüyorsunuz? Hangi haklarımızdan feragat ediyorsunuz?"