WikiLeaks, yayınlamayı planladığı bir seri e-postanın ilk adımı olarak, 2010 yılından başlayarak darbe girişiminden bir hafta önceye kadar süren AK Parti içi mail’leri paylaştı.

WikiLeaks,yaptığı açıklamada, e-postaların kaynağının başarısız darbe girişiminin arkasındaki unsurlarla hiçbir bağının olmadığını belirtti.

​E-postaları bu yılın sonlarında yayınlamayı planlayan WikiLeaks, cuma akşamı meydana gelen başarısız darbe girişiminin ardından gelen baskı ortamı sebebiyle bu kararı erkene çekmişti.

Yapılan açıklamada, “Yayınlanan e-postaların çoğunun hassas iç meseleler yerine dünyayla uğraştığı dikkate alınmalı” ifadelerine yer verildi.

762 ADRESİN YAZIŞMALARI YAYINLANDI

Yayınladıkları ilk bölümün, 2010 yılından 6 Temmuz'a dek dönemi kapsadığını bildiren Wikileaks, bu bölümde 294.548  bin e-mail bulunduğunu, alfabetik sıraya göre A-I harfleriyle başlayan isimlerin e-maillerini yayınladıklarını söyledi. Bu bölümde 762 e-mail adresinin yazışmaları bulunuyor.

WikiLeaks, belgelerin yayınlanmasından önce yaptığı duyuruda, siber saldırıya uğradıklarını kaydetmişti. Saldırının e-postaların yayınlanmasını engellemeyi hedeflemesinin mümkün olduğunu belirten Wikileaks, “Zamanlama Türkiye devletine ya da müttefiklerine işaret ediyor” demişti.