Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da, Doğu Akdeniz Üniversitesi kampüsü içerisinde önceki gün korku dolu dakikalar yaşandı. Kafayı çektikten sonra, DAÜ kampüsündeki markete giden Abdül Majid Bello Ingawn isimli Nijerya uyruklu öğrenci, 45 santimlik kama ile kasiyeri teslim aldı ve etrafa tehditler yağdırdı. Olaydan sonra Polis tarafından gözaltına alınan zanlı dün mahkemeye çıkarıldı.

Polisin mahkemede verdiği şahadete göre zanlı olay esnasında 81 promil alkol tesiri altında idi.

Alkol şidede durduğu gibi durmadı

Mahkemeye olayı aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Ali Aydoğanlı, zanlının 1 Aralık 2014 tarihinde DAÜ kampüsü içerisinde bulunan bir markete giderek 81 promil alkol tesiri altında  elindeki 45 cm uzunluğundaki kamayı kasiyer Sürgün Mehmedov’a salladığını, daha sonra market dışına çıkarak marketteki görevlilere  “Sizi öldüreceğim” şeklinde bağırarak şiddet tehdidinde bulunduğunu  söyledi.  Zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını aktaran Aydoğanlı, zanlı Bello’ nun uygun bir teminat ile serbest bırakılmasını talep etti. 

Avukatı, ‘öfkesine yenildi’ dedi

Zanlı avukatı Ramadan Sanıvar talebe itiraz etmezken, zanlının markette bulunan 3 kişi tarafından daha önce saldırıya uğradığı için bir anlık öfke ve alkol tesiri altında suç işlediğini iddia etti. Yargıç Ayşen Toroslu, zanlının 2 bin TL nakdi kefalet ödemesi şartı ile davaları görüşülünceye kadar serbest bırakılmasını talep etti ancak kefaleti yatıramayan Bello hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ ne gönderildi.