20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 42. yıldönümü kutlama etkinliklerine katılmak üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanlığı davetlisi olarak ülkeye gelen yabancı medya mensupları 18 Temmuz 2016 Pazartesi günü, Doğu Akdeniz Üniversitesi’ni (DAÜ) ziyaret etti.

Kuveyt, Sırbistan, Kosova, Tanzanya, Hırvatistan, Uganda, Nepal, İtalya, Slovenya, Kırgızistan, Bosna Hersek, Tunus ve Malezya’dan gelen medya mensupları öncelikle DAÜ Senato Salonu’nda DAÜ Uluslararası İlişkiler ve Tanıtım’dan Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Tanova ile biraraya gelerek üniversite hakkında geniş kapsamlı bilgi aldılar.DAÜ’nün bir başarı hikayesi olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Prof. Dr. Cem Tanova, 270 bin nüfuslu küçük ve tanınmayan bir ülkede 106 farklı ülleden 20 bin civarında öğrenciye eğitim veriyor olmanın gururunu yaşadıklarını vurguladı. DAÜ’nün tarihsel gelişimi hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Tanova, 37. yılında olan üniversitenin bugüne kadar 49 binden fazla mezun verdiğini ve söz konusu mezunların dünyanın her yerinde DAÜ’yü başarılı bir şekilde temsil ettiklerini söyledi.

DAÜ’nün dünya genelindeki çeşitli üniversiteler ve eğitim kurumlarıyla 150’nin üzerinde akademik işbirliği antlaşması bulunduğunu ifade eden Prof. Dr. Tanova, akreditasyonlara büyük önem verildiğini ve tanınmayan bir ülkenin üniversitesi olarak DAÜ’nün diplomasının akreditasyonlar sayesinde tüm dünyada kabul gördüğünü vurguladı. Webometrics ve URAP sıralamalarına göre dünya genelindeki tüm üniversiteler arasında DAÜ’nün ilk %5’lik dilimin içinde bulunduğunu söyleyen Prof. Dr. Tanova, Kıbrıs genelinde ise ilk sırada yer aldığını ifade ederek, bunun büyük bir başarı olduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Tanova konuşmasında değişim programları, Uluslararası Yaz Okulu, kampüs alt yapı olanakları, barınma imkanları, öğrenci kulüpleri, sosyal yaşam ve eğitim harçları konusunda da medya mensuplarını bilgilendirerek, yabancı gazetecilerden gelen soruları da cevapladı.

DAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Tanova’nın bilgilendirmesinin ardından ise, DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Sözen tarafından Kıbrıs Sorunu ile ilgili medya mensuplarına bilgi verildi ve soruları yanıtlandı. DAÜ Senato Salonu’ndaki toplantının ardından yabancı medya mensupları kampüs turu yaparak üniversiteyi yakından görme şansı elde ettiler. DAÜ Tower Restorant’ta Rektörlük tarafından verilen öğle yemeğinin ardından söz konusu gazeteciler üniversiteden ayrıldı.     

dsc_9807.jpg