Su İşleri Dairesi’nin geçtiğimiz hafta ülke göletlerinde yaptığı inceleme ve araştırma sonuçlarına göre su seviyesi geçen yıla göre daha düşük çıktı.

Yapılan tespitlerde en çok % 75 doluluk oranı ile Gönyeli ve Hamitköy Baştanlıkdere Göledine su birikti. Geçitkale Eğridere göledinde ise % 29,3 oranla en düşük su seviyesi tespit edildi.

Haluk DOĞANDOR

Ülkede son günlerde etkili olan yağışlar bazı bölgelerde su baskınlarına neden olmasına rağmen, ülkemizde mevcut 17 adet gölet üzerinde yapılan araştırma sonuçlarına göre su seviyesi beklenilenin altında tespit edildi. Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Su İşleri Dairesi’nin geçtiğimiz hafta yaptığı araştırma ve inceleme sonuçlarına göre son yağan yağışlara rağmen sadece ortalama % 24 civarında doluluk oranı tespit edildi.

2 gölet dipsavak altı

Yapılan tespitlerde en çok % 75 doluluk oranı ile Gönyeli ve Hamitköy Baştanlıkdere göledi ilk sırayı alırken, Geçitkale Eğridere göledinde ise % 29,3 su oranı ile en düşük su seviyesi tespit edildi. Bunun yanı sıra 2 gölette dipsavak altı, 1 gölette kuruluk yaşanırken, bir gölet ise su ile dolu olmasına rağmen ölçülemedi. Uzmanlar, yağış mevsiminin başında olduklarını, kış içerisinde yağacak yağışlarla göletlerin su seviyesinde artma beklediklerini söyledi.

goletler-2014.jpg