Nadire BAHADİ

Ülke genelinde etkili olan yağışlar, başkent Lefkoşa’nın yanı sıra Mesarya bölgesini de olumsuz etkiledi. Aşırı yağışlar nedeniyle dereler taştı, bazı köylülerde evleri su bastı, köy yollar kapandı. Orta Mesarya’da derelerden taşan sular Geçitkale Trafo Merkezi’ni bastı, birçok köy saatlerce elektriksiz kaldı.

Yollar kapandı

Aşırı yağışlar, Geçitkale ve civarını olumsuz etkiledi. Bazı vatandaşların evlerini su bastı. Derelerden taşan sular ekili arazilere yayıldı. Sütlüce’de tarlalardan taşan sular yolları kapatırken, Geçitkale-Alaniçi eski yolu da dere yataklarından taşan sular nedeni ile polis ekipleri tarafından kapatıldı.

Bazı köyler saatlerce elektriksiz kaldı

Aşırı yağışların yarattığı olumsuz koşullar nedeni ile bölgede belediye ekipleri, polis, itfaiye ve sivil Savunma ekipleri alarma geçti. Derenin taşması nedeni ile Mesarya köylerini besleyen Geçitkale Trafo Merkezi’ni su bastı, elektrik kablolarının bulunduğu kanallar sular altında kaldı. Trafoya zarar vermemesi için belediye ekipleri dere yatağından taşan suların yönünü değiştirmek için uğraşırken, Kıb-Tek ekipleri olası bir trafo patlamasına engel olmak için elektrik enerjisini kesmek zorunda kaldı. Mesarya köyleri yaklaşık 5 saat elektriksiz kalırken, İtfaiye ekiplerinin elektrik kablolarının bulunduğu kanallardaki suları temizlemesinin ardından, bölge köylerine yeniden elektrik verilebildi.