Yağışlı havalar trafikte kaza riskini artırıyor. Asfaltın ıslanması ve buzlanmasına bir de sürücüleri yağışlı hava olduğuna aldırmadan süratli bir şekilde araba kullanması eklenince trafik kazaları kaçınılmaz hale geliyor.

Yağışların arttığı son günlerde de ülkemizde meydana gelen trafik kazalarından iki tanesi ölümle sonuçlandı. 

Çukurlar tehlike saçıyor…

Özellikle yollar içerisindeki çukurlar hem sürücüler hem yayalar için büyük tehlike. Yağmur nedeniyle su dolan çukurlar asfaltla ayırt edilmez hale geliyor. Sürücünün çukuru fark etmeyip aracının çukura düşmesi dümen hakimiyetini kaybedip yoldan geçen bir yaya çarpmasına ya da aracının devrilmesine neden olabiliyor. 

Avcı: Kurallara uyalım

Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı, araç sürücülerini yağmurlu havalarda yolların durumunu göz önünde bulundurarak araç kullanmaya davet etti. Eski asfaltların sürtünme oranlarının düştüğünü ifade eden Avcı şu şekilde konuştu:

Soğuk hava ile karşı karşıyayız. Araba kullanırken yollarımızın durumunu göz önüne almalıyız. Eski asfaltların sürtünme kat sayısı yağmurlu havalarda kat kat düşer.  Birde bu yollar ıslanırsa kaygan hale gelirler. Bu nedenle hız sınırlarına uymalıyız.

“Çukurlar tehlike saçıyor”

Mehmet Avcı yollar içerisinde bulunan çukurlara dikkati çekti ve bu çukurların yağmur suyu ile dolması nedeniyle asfalttan ayırt edilemez duruma geldiğini ifade etti. Sürücülerin çukurları fark etmemesi nedeniyle arabaların çukurlara düştüğünü kaza riskinin arttığını ifade eden Avcı, sürücülerin mutlaka sürat düşürmesi gerektiğine vurgu yaptı.

“Emniyet kemeri hayat kurtarıcıdır”

Avcı, sürücülerin ve araçta yolcu olarak bulunan kişilerin mutlaka emniyet kemerlerini takması gerektiğini söyledi ve bir kaza durumunda emniyet kemerinin hayat kurtarıcı olacağını kaydetti. Ayrıca kar görmek için araçları ile dağa çıkacak sürücülerinde araçlarının lastiklerinin eski olmaması gerektiğini belirtti.