Lefkoşa’da ise öğle saatlerinde yağışlı hava etkili oldu. En çok yağmurun görüldüğü bölge ise Güney Mesarya’ydı.
Dilekkaya’da 3 ev yağışlarla birlikte akan derelerden taşan sulardan etkilendi; bir evi su bastı.
Değirmenlik Belediyesi su basan eve müdahale etti.

Lefkoşa Kaymakamlığı, Sivil Savunma ekipleri de Dilekkaya’ya giderek durumu yerinde inceledi.Köydeki bir ağılda da su baskını oldu. Ayrıca bölgede aşırı yağış nedeniyle dereler aktı bazı noktalarda yollarda su birikintilerine neden oldu. Gaziköy-Dilekkaya arasındaki köprüde yolun üzerinden akan dere suları nedeniyle yol bir süre araç trafiğine kapandı.

Dilekkaya- Kırıkkale arasındaki bir başka köprüde de benzer bir durum yaşandı ve trafik akışını etkiledi.
Yoğun yağış ve su taşkını nedeniyle trafiğe kapanan Gaziköy-Dilekkaya yolu, su seviyesinin azalmasıyla yeniden ulaşıma açıldı.

Polis Basın Subaylığı, yol açılmasına rağmen, vatandaşların söz konusu bölgede trafik güvenliği açısından dikkatli olmalarını istedi. Girne Kaymakamı Mehmet Envergil de, su temin projesi nedeniyle yapılan kazı çalışmaları nedeniyleGirne-Lapta arasındaki yolun sol şeridinin yumuşadığını belirterek, bu yolda sol şeridin kullanılmamasını istedi.

Hasan Uzun petrol çemberinden başlayarak Lapta Oteller bölgesine kadar olan güzergahta bir sorun yaşanmaması için Lapta, Alsancak ve Girne Belediyelerinin önlem aldığı da belirtildi. Meteoroloji Dairesi, daha önce yaptığı açıklamada yağışlı havanın yarın öğle saatlerinde ülkeyi terk edeceğini duyurmuştu. (BRTK)