Özgül Gürkut Mutluyakalı

Ülkeyi salı gününden beri etkisi altına alan yağışlı hava, bazı yolların kapanmasına ve hasara yol açtı.

Dün gece 03.00 civarında başlayan gök gürültülü dolu yağışı, fırtınayla birleşince bazı bölgelerde hasara neden oldu. Bazı yollar da trafiğe kapandı.

Dere görünümü alan Girne-Lefkoşa anayolunda sürücüler zorlu anlar yaşıyor.

TAK muhabirinin Meteoroloji Dairesi Müdürü Raif İlker Buran’dan aldığı bilgiye göre, bu sabah itibarıyla son 24 saatte en çok yağışı metrekareye 150 kg ile Beylerbeyi aldı.

Dün akşam görülen dolu, hortum, kuvvetli rüzgar ve fırtına gibi meteorolojik olayların en güçlü şekilde bugün de olabileceğini belirtti

Buran, bu hava koşullarının yarın öğle saatlerine kadar devam edeceğini ve hafifleyerek yarın  bölgeyi terk edeceğini söyledi.

1480575773.jpg

YAĞIŞ VE FIRTINA HASARLARI

Polis Basın Subaylığı’ndan alınan bilgiye göre ise, saat 09.00 itibarıyla Karşıyaka-Kozanköy, Karaağaç-Alevkayası, Ötüken-Kuzucuk-Sınırüstü, Değirmenlik-Alevkayası 1-2. kilometreler arası, Ergenekon-Tirmen kavşağının 100 metre ilerisine aşırı yağış ve kaya düşmesi gibi nedenlerle trafiğe kapatıldı.

Bu yolların yeniden trafiğe açılabilmesi için müdahale sürerken, bazı köylerde de müdahale edilerek sorunlar giderildi.

Yağmur, dolu, şiddetli rüzgar ve fırtına bazı köylerde de hasara yol açtı. Köylerin genellikle ağıllar bölgelerinde sorunlar yaşanıyor.

Yıldırım ve Turunçlu köylerinde elektrik direkleri ve su depoları devrildi, çatılar uçtu.

İskele’ye bağlı Boğaziçi köyündeki ağıllar bölgesi de hasar görürken,bir fırtına yüzünden bir ambarın kalasları söküldü.

EN ÇOK YAĞIŞ BEYLERBEYİ’NE

Meteoroloji Dairesi’nin kayıtlarına göre, metrekareye Beylerbeyi’nde 150 kg, , Alevkaya’da 123 kg, Selvilitepe’de 108 kg, Kozanköy’de 80 kg, Alsancak’ta 50 kg, Zafer Burnu’nda 45 kg, Çamlıbel’de 44 kg, Girne’de ve Girne Boğaz’da 43, Esentepe’de 41 kg, Güzelyurt’ta 41 kg, Gemikonağı, Koruçam, Kalkanlı ve Zümrütköy 40 kg, YDÜ 32 kg, İskele’de 30 kg, Lefkoşa’da 24 kg yağış kaydedildi.

1480575771.jpg

"TEDBİRLİ OLUN"

Buran, gün içinde yağışın aralıklı olarak devam etmesi beklendiğinden yaşanabilecek ani sel, su baskını, toprak kayması, yıldırım düşmesi ve dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı yerel yönetimlerin ve vatandaşların tedbirli olmalarını tavsiye etti.

Meteoroloji Dairesi Müdürü Raif İlker Buran, diğer bölgelerde de yağmur görüldüğünü ve ilerleyen saatlerde verileri açıklayacaklarını belirtti.

1480575769.jpg

1480575770.jpg