Gürsel Karagözlü

Lefke’yi dün öğleden sonra etkisi altına alan sağanak yağmur Pirpaşa bölgesindeki İbrahim Paşa Sokak’ta Mustafa Pekri’ye ait eve su basmasına neden oldu.

Sağanak yağmur Lefke’de 14.00-16.00 saatleri arasında etkili oldu. Yağışın şiddetini arttırması sonucu bahçe sulama amacıyla kullanılan arklar tıkandı. Tıkanan arklardan taşan su Mustafa Pekri’nin evine doldu.

Pekri, ailesine zor saatler yaşatan su baskını evdeki eşyalara ciddi zarar verdi.

“Su baskınına alınmayan otlar neden oldu”

Mustafa Pekri, komşusunun kestiği otların arkı tıkaması sonucu evinin sular atında kaldığını savundu. “Karşı komşumun temizlik için kesmiş olduğu otları ark kenarına atması, yağmurla otların arka düşerek tıkanmaya neden olması bu felaketi getirdi” diyen Pekri, sağanağın gece yaşanmış olması ve kendilerinin uykuda olması halinde canlarından olacağını da öne sürdü.

Otların bir hafta önce kesildiğini ancak kimsenin otları yerinden kaldırmadığını kaydeden perki, “Kesilen otlar gelip almış olsa idi bu olay da yaşanmamış olacaktı. Geçmiş yıllarda kesilen orman otlarının yine ayni yere konmasından dolayı burada yangın çıkmıştı” dedi.

“Eşyalar sular altında kaldı”

Mustafa Pekri, baskın sonucunda evdeki halılar, koltuklar, bilgisayarlar ve birçok eşyanın su altında kaldığını ve kullanılamaz hale geldiğini belirterek “Olayı polise bildirdim. Gerekli işlemleri yapacaklarını söylediler. İlgililerin zararımı tazmin etmesini talep ediyorum. Kaymakamlık veya belediye her kim sorumlu ise Lefke’de yaz ayı geldiğinden budanan ağaç dallarını veya temizlenen otları bu gibi yerlere atanlara ceza kesmesi ve kaldırtması gerekir” dedi