Zorkun Taşer

Başkent Lefkoşa dün gerek hayvancıların eylemi gerek meydana gelen trafik kazalarıyla tarihi bir gün yaşadı. Lefkoşa'da, dün gün boyu etkli olan yağmur nedeniyle, 60'a yakın trafik kazası meydana geldiği tahmin ediliyor.

Kazalardan en üzücüsü ise dün saat 17.30 sıralarında Lefkoşa Ortaköy trafik ışıklarının 100 metre ilerisinde gerçekleşti.

Olay, Ortaköy Camisi’nde akşam namazını kılan ve evine gitmek için yolu karşıdan karşıya geçmeye çalışan 77 yaşındaki Ahmet İpek’e bir aracın çarpması sonucu gerçekleşti.

Polisten alınan bilgiye göre kaza, Ortaköy'den Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi istikametine doğru seyreden 38 yaşındaki Birgül Fırtına Er’in yönetimindeki  LC 046 plakalı aracın, yolu karşıdan karşıya geçmeye çalışan 77 yaşındaki yaya Ahmet İpek’e çarpması sonucu meydana geldi. Ahmet İpek’in aslen Hataylı olduğu ve ailesi ile birlikte Kuzey Kıbrıs’ta yaşadığı öğrenildi.

3 metre savruldu yola düştü

Çarpmanın etkisyle üç metre kadar savrulan 77 yaşındaki Ahmet İpek, yola düşerek ağır yaralandı. Kafatası çatlayan ve kalçası kırılan Ahmet İpek, kaldırıldığı Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nde Nöroloji Bölümü Yoğun Bakım Üntsei'nde tedavi altına alındı. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen Ahmet İpek kurtarılamadı ve saat 21.30 sıralarında yaşama veda etti.

Kazanın ardından büyük şok yaşayan sürücü Birgül Fırtına Er ise polis tarafından gözaltına alındı. 

Başbakanlık ışıkları kazadan geçilmiyor...

Öte yandan dün Lefkoşa’da meydana gelen onlarca kazadan birisi de Başbakanlık Işıkları olarak bilinen bölgede gerçekleşti.

Kaza, dün akşam saat 17.00 sıralarında Lefkoşa'dan Başbakanlık ışıklarına doğru dönmesi gereken GP 424 plakalı araç sürücüsü Ali Göçer, kendisine yanan ışığın tarafına dön meyerek düz gitmeye çalıştı. O sırada, normal yoluna seyreden EK 032 plakalı araçla çarpıştı.

Güzelyurt’u üzen kaza

Güzelyurt’ta ise dün akşam saatlerinde meydana gelen trafik kazasın 17 yaşındaki Yaşar Alioğlu yaralandı. Elde edilen bilgilere göre kaza, Güzelyurt’ta dün akşam saat 18.00 sıralarında Ulun Can yönetimindeki FN 177 plakalı aracın, yolu karşıdan karşıya geçmeye çalışan 17 yaşındaki Yaşar Alioğlu’na çarpması sonucu gerçekleşti.

Kazadan sonra Yaşar Alioğlu, olay yerine çağrılan ambulansla yaralı vaziyette Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Yetkililer, hastanede gerekli tetkikleri yapılan ve müşahede altına alınan Yaşar Alioğlu’nun başından yaralandığını ve hayati tehlikesinin bulunmadığını belirtti.