Yakın Doğu İlkokulu’nda öğrenim gören ve ödeme taksitlerinde gecikme yaşanan öğrencilerin sınavlara alınmayacağının açıklanması velilerin sert tepkisine neden oldu. Bazı aylarda mali açıdan sıkıntılı günler yaşayabildiklerine dikkat çeken veliler, bu uygulamayı çocuklarının eğitim hakkında bir darbe olarak niteledi.

“Çocuklarımızın eğitim hakkını baltalamaya hakları yok”

Yakın Doğu’nun eğitime verdiği önemi bu şekilde zedelediğini söyleyen veliler, “ Çocuklarımız bizlerin zaman zaman yaşadığı mali sıkıntıların bedelini çekmemeli… Sınava alınamayacak olmaları ne demek! Yıllık o kadar para veriyoruz ama ödemede gecikme olması durumunda çocukların sınavlara giremeyeceği belirtiliyor. Bu tam bir infial… Çocuklarımız diğer arkadaşlarının yanında ne hale gelir. Sırf gecikme nedeniyle kimsenin çocuklarımızın eğitim hakkını baltalamaya hakkı yok” diye tepki gösterdi.

“Denetleyen bir devlet mekanizması yok mu?”

Konu ile ilgili olarak Yeni Bakış’a ulaşan başka bir veli de hem çocuklarımızın Yakın Doğu Bank’taki paralarına doğru düzgün faiz vermiyorlar hem de ödeme yapılmaması durumunda çocuklarımızın sınavlara alınmayacağını rahatça söyleyebiliyorlar. Bu yapıyı denetleyen bir devlet mekanizması nasıl olamaz. Yetkililerden bu konuya çözüm üretmelerini bekliyoruz” diyerek çağrıda bulundu.