On çocuk annesi Cemaliye Yakışıklı, Değirmenlik’te 5 çocuğu ile birlikte zor şartlarda yaşam sürüyor. Yakışıklı ailesinin evi bakımsızlıktan dökülüyor. Cemaliye teyzenin aldığı sosyal yardım parası olduğu gibi borçlara gidiyor. Evde tencere komşuların yardımları ile kaynıyor

SEFALET İÇİNDELER: Cemaliye Yakışıklı, üç yıldır sosyal yardımdan yoksulluk maaşı alıyor. Maaşının yarısından fazlası ile elektrik faturasını ödemek için bir bankadan çektiği kredinin taksitlerini ödeyen Cemaliye teyze, kalan para ile 5 çocuğu ile geçinmeye çalışıyor. Yakışıklı ailesinin tenceresi çoğu zaman komşularının yardımları ile kaynıyor

EV DÖKÜLÜYOR: Cemaliye Yakışıklı, çocukları ile birlikte Değirmenlik’teki üç odalı bir evde ikamet ediyor. Maddi imkansızlık sebebi ile 1977 yılından bu yana eve neredeyse bir çivi bile çakamayan Yakışıklı ailesi sağlıksız koşullarda yaşıyor. Ahşap tavanlı evin tüm odalarının duvarında rutubetten kaynaklanan çürümeler var

YÜZÜ HİÇ GÜLMEDİ: Cemaliye Yakışıklı’nın yüzü eşi Muhsin Yakışıklı’dan yana da hiç gülmedi. Alkol bağımlısı koca, yıllarca ailesinden kopuk pejmürde ve sefil bir yaşam sürdü. Muhsin Yakışıklı, eşine yıllarca şiddet uyguladı, evlatlarına gün yüzü göstermedi, 67 yaşında da sefalet içinde tek başına can verdi

Duygu ALAN

Aslen Serdarlılı olan Cemaliye Yakışıklı, Türkiye kökenli Muhsin Yakışıklı ile 1977 yılında dünya evine girdi.
Evlendiği günden bugüne yüzü gülmeyen Cemaliye teyzenin hayatı yoksulluk içinde geçti. Eşinin izin vermemesi sebebi ile yıllarca Değirmenlik’ten Lefkoşa’ya bile gidemeyen Cemaliye Yakışıklı, eşi vefat edene kadar doktora da gitmedi.

Muhsin Yakışıklı ile evliliğinden ardarda 10 çocuk dünyaya getiren Cemaliye Yakışıklı, 3 yıl önce eşinin vefat etmesi ile dul kaldı.

Çocuklarından beşini evlendiren Cemaliye teyze, en küçüğü 22 yaşında olan 5 çocuğu ile bir başına kaldı.

Maaşı ancak borçlarını ödemeye yetiyor

Cemaliye Yakışıklı, üç yıldır sosyal yardımdan yoksulluk maaşı alıyor. Aldığı 845 TL maaşının 500 TL’si ile birikmiş elektrik faturasını ödemek için bir bankadan çektiği kredinin taksitlerini ödeyen Cemaliye teyze, geriye kalan para ile bir ay boyunca, 5 çocuğu ile geçinmeye çalışıyor. Ayın ilk haftasında cebinde beş kuruş kalmayan Yakışıklı ailesinin tenceresi çoğu zaman komşularının gıda yardımları ile kaynıyor.

Çocukları işsiz

Cemaliye Yakışıklı’nın 10 çocuğundan 5’i halen bekar. En küçüğü 22 yaşında olan çocuklarının 5’i de işsiz.
Çocuklar her münhali değerlendiriyor, her iş ilanına başvuruda bulunuyor ancak bir türlü bir yerde istihdam edilmiyor.

Sağlıksız koşullarda yaşıyorlar

Cemaliye Yakışıklı, çocukları ile birlikte 1977 yılında devletin ücretsiz olarak verdiği Değirmenlik’teki üç odalı evde ikamet ediyor.

Maddi imkansızlık sebebi ile 1977 yılından bu yana eve neredeyse bir çivi bile çakamayan Yakışıklı ailesi sağlıksız koşullarda yaşıyor.

Ahşap tavanlı evin tüm odalarının duvarında rutubetten kaynaklanan çürümeler var.
Yazın kapı önüne koydukları koltukta yatan Cemaliye teyze ve çocukları, kış aylarında ne kadar sağlıksız da olsa evlerinde uyumak zorunda kalıyor.

Eşini üç yıl önce kaybetti

Cemaliye Yakışıklı 10 çocuğunun babası hayat arkadaşını üç yıl önce kaybetti. Alkol bağımlısı olan Muhsin Yakışıklı, 3 Ağustos 2013 tarihinde Lefkoşa Çağlayan bölgesindeki eski yazlık sinemada ölü olarak bulunmuştu.

Ailesine hiç gün yüzü göstermedi

1976 yılında Yozgat’tan Kıbrıs’a göç eden Muhsin Yakışıklı 1977 yılında Cemile Yakışıklı ile hayatını birleştirmiş, alkol bağımlılığı nedeniyle ailesine hiç gün yüzü göstermemişti.

Hiçbir zaman çalışıp eli ekmek tutmayan Muhsin Yakışıklı, devletten aldığı sosyal yardım maaşının tümünü de alkole yatırarak yaşadı.

Eşine ve çocuklarına yıllarca şiddet uygulayan Yakışıklı, hep ailesinden kopuk pejmürde ve sefil bir yaşam sürdü, 67 yaşında da sefalet içinde tek başına can verdi.

Havadis yazmıştı

Muhsin Yakışıklı’nın ölümün ardındaki aile dramını Havadis, 4 Ağustos 2013 tarihinde yayınlanan “Ölümün böylesi” başlıklı haberi ile kamuoyuna duyurmuştu.

Kızı Emine Varan, Muhsin Yakışıklı’ya ilişkin yüreğindeki “baba” tasvirini “Kendimi bildim bileli babam, alkol bağımlısı, bize ve anneme şiddet uygulayan, küfürbaz ve yüreğinde ailesine karşı sevgisi olmayan bir adamdı. Bize bir gün olsun gün yüzü göstermedi. Onun yüzünden ailemiz parçalandı, 10 kardeş çok zaman birbirimize küstük. Hala bazımız birbiri ile konuşmaz. Bizi sevmediği gibi hiç acımazdı. Etrafta tüm ailesi hakkında kötü konuşur, çocuklarını insanların gözünde küçük düşürürdü” diyerek özetlemişti.

Muhsin Yakışıklı’nın oğlu Davut Yakışıklı ise bir günden bir güne baba sevgisi nedir görmediğini söylemiş ancak tüm yaşanmışlıklara rağmen babasının ardından gözyaşı dökmüştü.