Geçtiğimiz günlerde, evinde pompalı tüfek bulunduğu gerekçesiyle tutuklanan ve “Burası Surlariçi, giremezsiniz” dediği iddiasıyla sosyal medyada linç edilen Yakup Bozlar içini Haberal Kıbrıslı Gazetesi’ne döktü.

Yıllardır asılsız ihbar yüzünden baskına uğradığını savunan Bozlar, “Bugüne kadar bende ne bulmuşlar” diye sordu.

Yaşamını sürdürdüğü Surlariçi’nde bazı kişilerin kendisinden rahatsızlık duyduğunu savunan Bozlar, “Burada bonzai sattırmıyorum diye beni asılsız iddialarla şikâyet ediyorlar” dedi. 

Taşkent Piknik alanında ateşi karıştırmak için bir şeyler ararken bir demir bulduğunu, bunun hava tüfeğinin ucu olduğunu fark ettiğini, tekrar etrafa baktığında, bir yerde sapını, diğer yerde tetik kısmını gördüğünü, bunları alarak eve götürdüğünü, eksik kalan kısmı da kendisinin tahtadan yaptığını belirten Bozlar, “Bu tüfek hemen girişte duruyordu. Hiçbir şey bulamadılar, onu aldılar, 3 gün yatırdılar” dedi.

“İhaleyi kaybettim”

Bu soruşturma nedeniyle, kendisine verilmesi muhtemel ihaleyi kaçırdığını belirten Bozlar şöyle konuştu: 

“Benimle neden uğraşıyorlar? Ben her şeyin bedelini ödedim. Dört çocuk, 3 torun sahibi oldum, ben kendi kabuğuma çekildim 2010 yılından beri temiz ekmek yemek helal geçsin boğazımızdan dedim. Şimdi ne oldu? Bir ekmek yiyorduk o da bitti. Şimdi ben kimi kime şikâyet edeyim? Bugün imzası atılacak olan iş iptal oldu. Ben ne yapayım, kime gideyim? Kendime mi zarar vereyim?”