TC Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Hukuka ve devlete meydan okuyan kaybeder. Siyasetin normalleşmesi/demokratikleşmesi, terörize edilmesine son verilmesinden geçiyor" dedi.

Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Akdoğan, isim vermeden Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) izlediği politikayı eleştirdi.

"HEM SİLAH HEM SİYASET OLMAZ"

Açıklamasında, silahlı mücadele yedeğinde süren "çatışmacı kimlik siyasetinin" demokrasiye değil ayrışmaya hizmet ettiğini ifade eden Akdoğan, "AK Parti'nin birlik siyaseti doğru olandır. Hem silah, hem siyaset olmaz. Bir yanda parmak sallayan, diğer yanda kaleş sallayan...Hukuka ve devlete meydan okuyan kaybeder" değerlendirmesinde bulundu.

"DEMOKRASİYİ REHİN ALMAK OLUR"

Başbakan Yardımcısı açıklamasında, siyasetin normalleşmesi ve demokratikleşmesinin terörize edilmesine son verilmesinden geçtiğini kaydederek, "Terör ve şiddet desteğiyle siyaseti zorluyorlar. En aykırı görüşler siyasette yer bulabiliyor,örgütsel destekle bunları dayatmak demokrasiyi rehin almak olur. Buna millet ve hukuk izin vermez" ifadelerini kullandı.

Yalçın Akdoğan’ın hedefinde HDP vardı