Lefkoşa’da Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren “As Sembol” isimli şirkette kısa bir süre çalıştıktan sonra işten ayrılan Yener Yalçın isimli vatandaş, dün Havadis’e ulaşarak, hak ettiği maaşı ve ek mesai ödeneklerini alamadığı iddiası ile şirket yetkililerinden şikayetçi olduğunu söyledi.

Amacının hak ettiği ödeneği almaktan çok söz konusu şirkette çalışmak isteyenlere bir tür uyarı çağrısında bulunmak olduğunu öne süren Yalçın, “As Sembol, köle gibi çalıştırıp, personeline hak ettiği ödeneği yapmıyor”  iddialarında bulundu.

Şirket yetkilileri ise Yener Yalçın isimli kişinin iddialarının birçoğunu yalanladı.

Yalçın: Hakkım yanlarında kalmasın

Yener Yalçın, 31 Ağustos 2016 tarihinde konu şirkette şoför olarak işe başladığını ve 9 gün, sabahın erken saatlerinden gece yarılarına kadar çalıştığını öne sürdü.

As Sembol isimli şirkette aylık 2 bin TL maaş + ek mesai ödeneği koşulu ile işe başladığını iddia eden Yalçın, 9 gün çalıştıktan sonra avans istediğini, olumsuz yanıt alınca da işten ayrıldığını ileri sürdü.

Şirket yetkililerinin 9 günlük çalışmışlığı karşılığında kendisine 400 TL verdiğini öne süren Yalçın, “Şirket ile anlaşmamız, 2 bin TL aylık maaş ve ek mesai ödeneği şeklindeydi. Paşaköy’den Lefkoşa’ya her gün kendi aracımla gidip geldiğim için param bitti ve 9’uncu gün avans istedim. Vermediler, işten ayrılacağımı söyledim. Her gün 15-16 saat çalıştım bana toplamda 400 TL para verdiler. Hakkımı yediler. 26 iş gününden hesaplandığında sadece maaş olarak verilmesi gereken tutar günlük 76 TL’den 684 TL. Buna bir de ek mesai ödeneği eklenince almam gereken miktar bin TL’nin üzerine çıkar” diye konuştu.

Yalçın, “Onlar benim hakkımı yedi ve dileğim hakkım yanlarında kalmasın” dedi.

Şirket yetkilileri yalanladı

As Sembol isimli şirketin yetkilileri, Yener Yalçın’ın iddialarını yalanladı. Şirket yetkilileri, Yalçın’ın Perşembe, Cuma ve Pazartesi olmak üzere sadece 3 gün şirket bünyesinde çalıştığını, 3 günün sonunda işten ayrılmak istediğini ifade etti.

Şirket yetkilileri, Yener yalçın’ın 3 günlük çalışmasının karşılığında yapılan ödemenin ise 400 TL olduğunu kaydetti.