Belediye Emekçileri Sendikası (BES) Başkanı Mustafa Yalınkaya, aynı yolda onlarca ölümlü kaza yaşanmasına rağmen gerekli önlemlerin alınmamasının, bugün yaşanan olayı kaza olmaktan çıkardığını söyledi.

Yazılı açıklamasında “Bugün günümüz aydınlanmadı ve aydınlanmayacak da” ifadelerini kullanan Yalınkaya, Değirmenlik-Girne dağ yolunda meydana gelen “vahşetin” acısının yüreklerden hiç çıkmayacağını kaydetti.

Türkiye’ye uyumlu olmak ve Ankara’daki hükümetin aldığı karara uymak adına saat değişikliğine gidilmemesinin de bu kazanın yaşanmasına sebep veren unsurlardan bir tanesi olduğunu savunan Yalınkaya, “çocuklarımız sıcacık yataklarında olmaları gereken bir saatte, gecenin karanlığında, yeterince aydınlatması dahi olmayan bu yollarda okula gitmeye mecbur bırakılıyor.” ifadelerini kullandı.

Bu uygulamanın getireceği sıkıntıların uzmanlar tarafından defalarca ifade edilmesine rağmen hükümetin bilimsel verilere göre değil, Ankara’nın isteğine göre hareket ettiğini savunan Yalınkaya, bu durumu ve yaşanılan acı olayın kabullenebilmenin mümkün olmadığını bildirdi.

Tüm sivil toplum örgütlerini bu konuda ses vermeye ve çağdaş uygulamaların yeniden ülkede hayata geçirilmesi mücadelesini vermeye davet eden Yalınkaya, “hiçbir şey çocuklarımızın canından ve sağlığından daha değerli olamaz.” ifadelerine yer verdi.

Yalınkaya, “Çocuklarımızı elimizden alan bu düzeni ve bu düzeni yaratanları lanetliyoruz” diyerek, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine baş sağlığı, topluma da sabır diledi.