Cana zarar gelmedi

Çiğdem AYDIN 

Başkent Lefkoşa’daki Göçmenköy Şah Fırını’nda dün sabah saat 10.00 sıralarında çıkan yangın bölgede panik yarattı. Yangının, mazotla çalışan sanayi tipi fırının alt tarafında bir anda meydana gelen patlama nedeniyle çıktığı öğrenildi.
Yangın çıktığı esnada fırında çalışan işçiler siparişleri yetiştirmek için fırının başında olduklarını ve bir anda bir patlama sesi duyduklarını, ardından da alevler içinde kaldıklarını ifade etti. 
Diyalog’a konuşan fırın işçileri, “Yangının nasıl çıktığını anlamadık. Çalışıyorduk kahvaltı saatimiz gelmişti bir anda fırının altından bir patlama sesi geldi. Daha eğilip bakmaya fırsat bulamadan alevler yükseldi. Hemen yangın söndürme tüplerini alarak yangını söndürmeye çalıştık. İtfaiye geldiğinde de kendi müdahalesini yaptı. Allah’tan yangın söndürme tüplerimiz vardı. Yoksa facia olabilirdi” dedi.

Olgun Şah: Verilmiş sadakamız vardı  
Göçmenköy Şah Fırının sahibi Olgun Şah ise olayın şokunu atlatmakta güçlük çekti. Şah ve eşi “Verilmiş sadakamız vardı. Yangın tüpleri bunca yıllık emeğimizi işçilerimizi korudu, buna da şükür” diyerek duygularını Diyalog Gazetesine aktardı. Şah, şu anda net olarak yangın zararını hesap etmenin mümkün olmadığını ama yangının çıktığı sanayi tipi fırının işleme başlatılması için 80 bin TL ödendiğini belirterek sigorta şirketiyle görüşeceğini kaydetti. 
Şah çıkan yangın dolayısıyla o sırada içerde bulunan hiçbir ürünün de kullanılamayacağını ifade etti. 
Yangında herhangi bir can kaybı olmaması sevindirirken, İtfaiye ekiplerinin soruşturması devam ediyor.