Deniz Abidin

TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli, Geçitköy'de meydana gelen yangın sonucu 300 dönüm alanının kül olmasından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirerek,ülkede hala daha yangın söndürme helikopteri olmamasını eleştirdi. Angolemli, Güney Kıbrıs'taki büyük yangını gördükten sonra ve sıcak havalarda yangın çıkma olasılığının daha çok olduğu düşünüldüğünde ülkenin yangın söndürme helikopterinin olmasının şart olduğunu ifade etti. Angolemli, yangın söndürme helikopterinin alınmasının bütçe gerektirdiğini belirterek, gelmiş geçmiş tüm hükümetlerin bu konuya para ayırmak istemediğini, nasıl olsa Türkiye var mantığında olduğunu söyledi. Yangın başlaması durumunda Türkiye'den yangın söndürme helikoterinin anında geleceğinin düşünüldüğünü belirten Angolemli, hükümetin mazartenin bu olduğunu kaydetti.

"Bahanelerle para harcamaktan kurtulmaya çalışıyorlar"

Hükümetin yangın söndürme helikopterine para harcamaktan bahanelerle kurtulmaya çalıştığına dikkat çekerek, çıkan her yangında büyük ya da küçük olsun ağaçların yanmaktan kurtulamadığını söyledi. Angolemli, "Nitekim, geçtiğimiz gün Geçitköy'de 300 dönüm alan yandı ve Türkiye'den yangın söndürme helikopteri geldi. Bu haberi hemen yayıyorlar ve halkı da 'bakın Türkiye yanı başımızda  ihiyaç olduğunda hemen geliyor' denilerek bu düşüncelerine ortak yapmaya çalışıyorlar. Bence bu yanlıştır" diye konuştu.

"Her an yangın çıkabilecek bir ülkede yaşıyoruz"

Angolemli, ülkenin sıcak yaz günlerinde mutlaka bir yangın söndürme helikopterine sahip olması gerektiğini vurgulayarak, alınamasa da kiralanıp KKTC’de hazır bulundurulması  gerektiğinin altını çizdi. Angolemli, her an yangın çıkabilecek bir ülkede yaşamakta olduğumuzu belirterek, devamlı hazır vaziyette bekleyen bir yangın söndürme helikopterinin olması gerektiğini söyledi.

Çeler’in Meclis’teki oyuncak helikopter eylemini hatırlattı

Angolemli, TDP Milletvekili Zeki Çeler'in Meclis'e girdiği ilk gün Meclis kürsüsünün önüne küçük bir oyuncak helikopter bıraktığını hatırlatarak, Serdar Denktaş'ın o dönem bu olayla ilgili alaycı bir şekilde "burası çocuk anaokulu değil" dediğini belirtti. Angolemli, Zeki Çeler'in o gün Milletvekillerine aslında çok büyük bir mesaj ilettiğini belirterek, yangın helikopterine ne kadar çok ihtiyaç olunduğunu ifade etmeye çalıştığını söyledi.

Çeler: "Yanan her bir ciğerimizin ahı üstünüzde olacak"

Öte yandan, TDP Milletvekili Zeki Çeler de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Meclisimiz şov yeri mi?" yazılı bir fotoğraf paylaşarak yıllar önce Meclis kürsüsüne koyduğu oyuncak helikopteri hatırlattı ve şu ifadeleri kullandı, "Meclisi kreşe çevirdiydik değil? Hem meclisimiz şov yeri mi? Siz bu kafada olduk sonra daha çok göreceksiniz. Yanan her bir ciğerimizin ahı üstünüzde olacak!!!"