İngiltere'de bir evde henüz belirlenemeyen bir sebeple çıkan yangında, aralarında küçük bir kız çocuğunun da bulunduğu 3 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı.

İngiltere'nin Derbyshire bölgesinin Langley Mill Caddesi üzerinde bulunan bir evde, henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. Yetkililer, komşuların merdiven kullanarak evde yaşayanları kurtarmak için yoğun çaba sarf ettiğini bildirerek, yangında 3 kişinin hayatını kaybettiğini, 5 kişinin ise yaralandığını ifade etti. Bir erkek, bir kadın ve bir kız çocuğunun yaşamını yitirdiği yangında, görgü tanıkları yangının ilk olarak olay yerinde bulunan bir araçta meydana geldiğini ve kısa sürede yakınlarında bulunan evlere sıçradığını bildirdi.

Yaralıların tedavi edilmek üzere hastaneye götürüldüğü kaydedilirken, çevrede bulunan evlerde yaşayanların olası bir gaz kaçağının ardından meydana gelebilecek patlama nedeniyle evlerinden tahliye edildiği belirtildi. Derbyshire itfaiye birimi sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, yangından iki kişinin etkilendiği, komşu dairede bulunan 3 kişinin ise kaçmayı başardığı kaydedildi.

Yangınla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatıldığı öğrenildi.