Aksaray'da bir evde çıkan yangında 4 aylık bebeği kurtaran itfaiye eri, hastanede tedavi gören anne ve çocuklarını ziyaret etti.

Yangın, dün Hürriyet mahallesinde Yalçın ve Sibel İlik çiftinin oturduğu evde çıktı. Vatandaşlar ve itfaiye eri tarafından alevler içindeki evden kurtarılan 4 aylık Yıldırım İlik'in hastanede tedavisi sürüyor. Bebeği kurtaran Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünde görevli itfaiye eri Mustafa Başkan (31), bebeği ve annesini ziyaret etti. Elinde çiçekle hastaneye gelen Mustafa Başkan, anne Sibel İlik ve çocuklarına geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Yaşanan olayı anlatan Mustafa Başkan, "İhbarı aldık ve kısa zamanda hazırlanıp olay yerine çıkış yaptık. İçeride çocukların olduğunu öğrendik. Baktık çocuklar var merdiveni dayadık ve çocuklarla vatandaşları aşağıya indirdik. Çocukları indirdikten sonra yangına müdahale yaptık" dedi.

Yangına müdahale eden bir diğer itfaiye eri Abdurrrahman Uğurlu (50) ise, "Bize ihbar geldiğinde 5 dakika sonra olay yerine vardık ve müdahaleye başladık. O an arkadaşlarımızın bir kısmı yangına müdahale ederken bir kısmı yukarıda mağdur olan vatandaşlar ve çocuklara merdivenle ulaşarak tahliyelerini gerçekleştirdi" şeklinde konuştu.