Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın davetiyle yangın konusunda yapılan toplantıda Afet ve Acil Durum Yönetim Komitesi oluşturulması kararı alındığını belirten Özgürgün, bugünkü toplantıda Bakanlar Kurulu tarafından daha önce oluşturulan Kriz Yönetimi Komitesi’nin yeniden düzenlenerek, Acil Afet ve Durum Yönetim Komitesi olarak düzenlendiğini, komitenin temsilcileriyle çalışma usul ve esaslarının da yeniden düzenlendiğini kaydetti.

Komitenin her tür acil ve afet durumunda müdahale edecek bir şekle getirildiğini belirten Özgürgün, Komiteye itfaiye, Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği’nden temsilcilerin de dahil edildiğini kaydetti.

Acil Afet Durum Yönetim Komitesi’ne ek olarak Kaymakam başkanlığında İlçe Kriz Yönetim Komitesi’nin oluşturulması için karar aldığını  belirten Özgürgün, Acil Afet Durum Yönetim Komitesi’nin gerek görmesi durumunda Mobil Kriz Koordinasyon Merkezi oluşturulması için de karar aldıklarını söyledi.

Özgürgün, bir kaç gün içerisinde Cumhurbaşkanı’nın, “Yangın Var” çağrısıyla bir de yangın tatbikatının icra edileceğini söyledi.