Suna Erden

Lefkoşa’da 21 Kasım tarihinde meydana gelen hırsızlık olayı yan kesicilerin türediğini gösterdi. Marian Dragomir ile beraberindeki bir kadın, Lefkoşa’da mağazada müşteri olarak bulunan İranlı Fadwa Ali Zahra’nın çantasındaki cüzdanı sezdirmeden çaldı. İçinde1500 Euro, 500 Katar Riali ve 300 Dinar bulunan cüzdanı çalan yankesiciler mağazanın güvenlik kamera görüntüleri sayesinde tespit edildi. 

Görüntülerde iki yan kesicinin Zahra’yı takibe aldıkları, ürün baktığı bir anda kadın zanlının elini Zahra’nın çantasına sokup hızlı bir şekilde cüzdanı aldığı ve Marian Dragomir ile mağazadan çıktıkları görüldü. Hırsızlık olayından hemen sonra Güney Kıbrıs’a giden iki yankesicinden Marian Dragomir önceki gün Lokmacı Sınır Kapısı’ndan ülkeye giriş yaparken yakalandı. Zanlı dün de Lefkoşa’da mahkemeye çıkarılırken hakkında tutuklama emri talep edildi. 

SUÇ ORTAĞI ARANIYOR 

Mahkemeye çıkarılan zanlı hakkındaki iddiaları aktaran polis, Marian Dragomir’in 21 Kasım tarihinde, saat 13.00 sıralarında Lefkoşa’da faaliyet gösteren bir mağazada müşteri olarak bulunan, Fadwa Ali Zahra’ya ait bayan çantası içerisinden cüzdan çalınması olayı ile ilgili tutuklandığını söyledi. Polis, içerisinde 1500 Euro, 500 Katar Riali ve 300 Dinar olan cüzdanı çalan zanlılardan Marian Dragomir’in önceki gün Lokmacı Sınır Kapısı’ndan KKTC’ye giriş yaparken tutuklandığını ifade etti. Polis, zanlının D.S isimli bir kadın şahıs ile bu suçu işlediğinin kamera görüntülerinden tespit edildiğini söyledi. Polis, mesele ile ilgili olarak soruşturmanın henüz yeni başladığını, D.S isimli zanlının arandığını ifade ederek, soruşturma amaçlı 1 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti. Talebi değerlendiren mahkeme zanlının bir gün süre ile tutuklu kalmasına emir verdi.