Batman’da meydana gelen olayda 2010 yılında toplu sünnet esnasında penisi fazla kesilen 6 yaşındaki M.Ç.’nin ailesine 600 bin lira tazminat ödenmesine karar verildi.

BATMAN Bölge İdare Mahkemesi’nin Kozluk İlçesi’nde yaklaşık 5 yıl önce düzenlenen toplu sünnet şöleni sırasında penisi daha fazla kesilen 6 yaşındaki M.Ç.’nin ailesine 600 bin liralık manevi tazminat kararı, Danıştay tarafınca onandı. Kozluk İlçesi’nde Valilik ve TPAO’nun 10 Haziran 2010 tarihinde düzenlediği sünnet şöleninde, penisi fazla kesilen M.Ç.’nin ailesinin açtığı maddi ve tinsel tazminat davasında, Batman Bölge İdare Mahkemesi, bir tek aileye 600 bin TL tinsel tazminat ödenmesine karar verdi. Bu karar, Danıştay yönünden da onandı.

Ailenin arzu ettiği maddi tazminatın karşılanmadığını belirten avukat Orhan Acar, daha da önce Sağlık Bakanlığı’na 2.5 milyon liralık tazminat davası açtıklarını hatırlatarak, şunları belirtti: “Batman Bölge İdare Mahkemesi, sadece ailenin içsel tazminatı için 600 bin TL verilmesini kararlaştırmıştı. Bu da ailenin üzüntüsünün telafisine yönelikti. Amacımız ileride erişkinlik çağında tedavi olabilecek çocuğun masraflarının ilgili kuruluş tarafınca karşılanmasıdır. Bu nedenle aileye tazminat davası için yine kararın düzeltme talebinde bulunacağız. Aksi takdirde davayı Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacağız.” Kozluk İlçesi’ne bağlı İslambey Köyü’nde oturan Cuma Çetinkaya’nın 7 kişilik ailesinin geçimini sağlamakta zorluk çektiğini kaydeden avukat Acar, “10 Haziran 2010 tarihinde M.Ç. sünnet edildiğinde yanık merhemiyle eve gönderiliyor. Olaydan üç gün ondan sonra durumun farkına varılıyor. Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tedavisi yapılan çocuğun ileride ameliyat olabileceği belirtiliyor. Aile haklı olarak maddi tazminat istiyor. Danıştay 15’nci Dairesi’nin, Batman İdare Mahkemesi’nin kararını onamasına itiraz ediyoruz. Bu kararın düzeltilmesini bekliyoruz. Şu sebeple ailenin maddi durumu kötü. Bu davanın Danıştay’dan düzeltilmesini bekliyoruz” diye konuştu.