Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, vatandaşa böyle bir uygulamanın yapılmadığını söyleyerek, yabancılara, memur olmayanlara ve hiçbir kurumla alakası olmayan kişilere yapılan bir uygulama olduğunu belirtti. “Böyle bir şey varsa yanlışlık oldu” dedi.

Sendika başkanları, muayene ücretine yapılan artışın yasal olmadığını iddia ederek, hükümetin muhalefetteyken başka, hükümetteyken başka tutumlar sergilediğini belirtti.

 fatura-(2).jpg

Türk-Sen Başkanı Arslan Bıçaklı, “Halka ezgi çektirenler, ilk seçimde siyasi bedel öderler” dedi. KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, muayeneden ötürü ücret alınmasının yasaya aykırı olduğunu ifade etti.

Melin DOBRAN – Ömer KADİROĞLU

 Devlet hastanelerinde sağlık hizmeti almanın ücreti 5 lirayken, 1 Ekim’den itibaren 30 liraya yükseltildi. Sağlıkta Katkı Fonu Yasası ile geçtiğimiz hükümet döneminde sağlık hizmetlerinin paralı yapılması CTP-BG tarafından tepkilere neden olurken, şimdi sağlık ücretleri daha da arttı.  Halk, bu duruma oldukça tepki gösterdi. Sendika başkanları bunun yasal olmadığını ileri sürerek, hükümeti eleştirdi. Gazetemize konuşan vatandaşlar, “Devlet Hastanesi” adı altında bir hastanenin muayene ücreti almasını, hiçbir zaman doğru bulmadıklarını söylediler. Sağlık Bakanı Ahmet Gülle ise vatandaş olanlardan, memurlardan ve sigortalılardan ücret alınmadığını söylerken, Haberal Kıbrıslı’ya ulaşan birçok vatandaş, “Biz hem vatandaşız, hem de sigortalıyız. Ancak bizden 30 TL alıp fatura kestiler” dedi. Bakan Gülle’ye bu durum iletildiğinde ise “Böyle bir durum varsa, yanlışlık oldu” şeklinde konuştu.

“Böyle bir şeyleri varsa müracaatta bulunsunlar”

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle ise konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Vatandaşımıza veya herhangi birilerine farklı uygulamamız yoktur. Tamamen yabancı, hiçbir sigortalı ve hiçbir şey kapsamında olmayan; memur değil, sigortalı değil, vatandaşımız değil, hiçbir kurumla da hiçbir bağlantısı yoksa, bunlara uygulanan bir olaydır. Herhangi bir farklı uygulama yoktur. Normal bir kişinin kategorisine göre alınan bir ücrettir. Vatandaş, memur, sigortalısına alınmıyor, hiç alakası yok. Varsa yanlışlık oldu. Acil hastalara yönelik olabildiğince en uygun bir şekilde sorunlarını çözmeye çalışırız. Böyle bir şeyleri varsa müracaatta bulunsunlar. Görelim değerlendirelim. Yardımcı olalım.”