Adana'da 4 bin 500 euro bozduran vatandaşa döviz bürosu çalışanları 10 bin lira fazla ödeme yaparak, 23 bin 900 lira para verdi.

Edinilen bilgiye göre, olay Seyhan ilçesi Saydam Caddesi'nde meydana geldi. Kanarya Döviz Bürosu'na gelen bir kişi, Ahmet Ercan'a bozması için 4 bin 500 euro verdi. Ercan, diğer çalışan Mustafa Güven'den 10 bin lira para getirmesini istedi. Ercan parayı ayarlamaya çalışırken, Güven getirdiği 10 bin lira parayı euro bozdurmaya gelen kişiye verdi. Bunu görmeyen Ercan, ismi öğrenilemeyen şahsa 10 bin lira daha verdi ve sonra da paranın geri kalan 3 bin 900 lirasını verdi. Şahıs, 4 bin 500 euro karşılığında 23 bin 900 lirayı alıp döviz bürosundan ayrıldı. Bir süre sonra Ercan ile Güven, müşterinin dövizini iki kez bozup 10 bin lira fazla para verdiklerini anlayınca polisi aradı. Olay yerine gelen polis, güvenlik kamerasını inceleyerek şahsı bulmak için çalışma başlattı.

"VİCDAN SAHİBİ İNSANSA PARAYI GETİRİR"

Parayı veren Ercan, kendisinde Türk parası eksiği olduğu için Güven'den para getirmesini istediğini belirterek, "O sırada ben euroyu kontrol ediyordum arkadaş parayı getirip vermiş. Ben farkına varmadım verildiğinin, bilgisayarda işlemi bitirdim, bende normal parasını yani 13 bin 900 lirayı verdim. Böylelikle 2 tane deste 10 bin almış oldu. Parayı fazla alan kişi farkında olup olmadığını bilemiyoruz. Kamerada göründüğü gibi arkadaştan aldığı 10 bin lirayı cebine katıyor, o arada ekrana giriş yaparken onun farkına varmadım. Aradan 2 dakika geçmiş tabi, bende küsuratını hesaplıyordum, onun da farkına varmadığım için tekrar verdim. Eğer bizi izlerse Allah kimsenin hakkını kimsenin yanında bırakmaz. Eğer vicdan sahibi bir insansa bunun farkına varınca tekrar parayı getirir. Kim olsa böyle yapması gerekiyor, bu bir vatandaşlık görevidir" dedi.

Yanlışlıkla 10 bin lira fazla verdiler

Yanlışlıkla 10 bin lira fazla verdiler

Yanlışlıkla 10 bin lira fazla verdiler