Konya'da dini nikahlı eşi oğlu tarafından öldürüldükten sonra, eski eşi ve 3 çocuğundan intikam almak için geldiği Adana'da adresleri karıştırınca, olayla ilgisi olmayan 14 yaşındaki bir kız çocuğunu pompalı tüfekle öldüren katil zanlısı, "Yanlışlıkla öldürdüm pişmanım" diyerek yüzünü eliyle kapattı.

Edinilen bilgiye göre, Osman E. Ç., boşandıktan sonra Konya'nın Çumra ilçesinde oturan babası Mehmet Ç.(51) ile dini nikahla evlenen Birgül Taş'ı 6 Eylül Pazar günü av tüfeğiyle öldürdü. Olaydan sonra yakalanan Osman E. Ç. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Dini nikahlı eşini kaybedince intikam düşünen Mehmet Ç., telefonla Adana'da kalan eşi Hüsne Ç.'yi telefonla arayıp "hepinizi yok edeceğim eşimi el birliğiyle öldürdünüz" dedi.

Mehmet Ç., av tüfeğini yanına alarak Adana'ya geldi. Şahıs, eşi ve çocuklarının bulunduğu Seyhan ilçesi Sümer Mahallesi 69054 Sokak'a girdi. Mehmet Ç.'nin 3 öz çocuğu ve eşi sokakta 38 numaralı evin 1. katında otururken, Mehmet Ç. ev numaralarını karıştırıp 32 numaralı evin önüne gelerek buradan pompalı tüfekle pencereye doğru ateş etmeye başladı. Kırılan camdan içeri giren saçmalar, kanepede televizyon seyreden 14 yaşındaki Aleyna Erbil'e isabet etti. Ağır yaralanan kız çocuğu hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Polis olay yerine gelerek kısa sürede olayı çözüp zanlının Mehmet Ç. olduğunu belirledi. Polis Mehmet Ç.'yi Çumra'da yakaladı.

Polis Mehmet Ç.'yi Adana'ya getirmek üzere yola çıktı. Bu arada, Mehmet Ç. polise neden gözaltına alındığını sorunca polis "14 yaşındaki bir kız çocuğunun öldürmekten" dedi. Mehmet Ç. kızın ismini sorduğunda kendi çocuğu olmadığını öğrenerek "Ben korkutmak için eşimin ve çocuklarımın evine ateş ettim o kız çocuğu nasıl ölür. Ben yaralı olduğunu bile bilmiyordum birinin yaralanıp öldüğünü sizden biliyorum" dediği öğrenildi.

Ayrıca Mehmet Ç.'nin ifadesinde 14 yıl önce Birgül Taş ile Adana'da tanıştığını 4 çocuğuyla birlikte eşi Hüsne Ç.'yi bırakıp Konya'nın Çumra köyüne yerleştiklerini, 1 yıl önce büyük oğlu Osman E.Ç.'nin yanına gelerek iş bulduğunu ve çalıştığını dini nikahlı eşini neden öldürdüğünü anlamadığını, kıskandığı için öldürmüş olabileceğini söyleyerek, "Eşimin ölümünden çocuklarımı ve ilk eşimi sorumlu tuttum. Bunun için onları korkutmak için pompalı tüfeği yanıma alıp otomobil ile Adana'ya geldim. Burada daha önce 2-3 kez geldiğim evlerinin bulunduğu sokağa girdim. Tam evlerinin önüne gelince yolda durup 4-5 kez pencereye doğru ateş ettim. Daha sonra da otomobile binip Adana'dan ayrılarak Çumra'ya geri döndüm. Birinin yaralandığını ya da öldüğünü bilmiyordum polislerden öğrendim" dediği belirlendi.

Zanlı, polise verdiği ifadenin ardından sağlık kontrolünden geçirilmek üzere adli tıp birimine getirildi. Zanlı burada basın mensuplarını görünce yüzünü kapatıp "Yanlışlıkla oldu pişmanım" dedi.

Zanlı daha sonra adliyeye götürüldü.