16.10.14

Hem geçmiş hem de bugünkü hükümetle sorunlarımızı paylaşıp defalarca çözüm yolu aramamıza rağmen hükümetler icraat yapmaktan kaçınmakta, günü kurtarmaya yönelik sözler ve vaatler vererek yükümlülüklerinden kurtulabileceklerini düşünmektedirler. Geçmiş dönemlerde omuz omuza grev ve eylemlere katıldığımız arkadaşlarımız bugün hükümet koltuklarında otumaktadırlar. “Yapacağız, edeceğiz” den başka birşey görmüyoruz. Madem ki bu ülkedeki sorunları çözmek için hiçbir şey yapmayacaktınız neden o koltuklara talip oldunuz? Bu halk neden sizlere oy verdi? Bu vurdumduymaz tutum karşısında ne çalışanın ne de halkın sabrı kalmamıştır. Ülkenin neresine baksanız bir isyan, bir grev ve de bir eylem vardır.

Hükümet bu hareketleri iyi okumalı ve değerlendirmelidir. Aksi halde mevcut hükümetin kaderi de bir önceki gibi hüsran olacaktır. Hükümetin sorunları çözmesi için 60 gün süresi vardır. Toplu iş sözleşmesi, grev ve referandum yasasının 16. maddesinin 3. fıkrasına göre sendikamız, grevin ertelendiği süre içerisinde sivil havacılıktaki sorunlara çözüm bulması için Çalışma Bakanlığı'ndan uzlaşı komitesinin derhal kurulmasını talep etmektedir. Somut adım bekliyoruz ve bu adımlar atılana kadar grevlerimiz devam edecektir. Son gün son gece sırf grevi kaldırmamız için yapılan girişimler bizler için bir anlam ifade etmemektedir.

HTKS’nin talepleri;

• Tasarlanan kamu reformunun hayata geçirilmesi durumunda, Hava Trafik Kontrolörlerinin uğrayacağı mağduriyetin ve dairede oluşacak kadro tıkanıklığının giderileceğine dair komite bazında çalışma başlatılması,

• Hava Trafik Kontrolörlerinin özlük haklarının yeni Teşkilat Yasası’nda hiçbir çalışanın mağdur edilmeyeceği biçimde düzenlenmesi,

• Aranan nitelikleri karşılayan personele derhal terfi sınavı ve mülakatlarının yapılması,

• Önce göç yasası yürürlükten kaldırılıp hemen ardından Hava Trafik Kadrolarına personel alınması için münhal açılması. (Göç yasası yürürlükte iken personel alınması eşit işe eşit ücret ilkesine ters olup kabul edilemezdir. 47/2010 derhal kaldırılmalıdır.)

HTKS’nın artık “yapacayık, halledeceyik, haklısınız’’ gibi sözlere güveni kalmamıştır. Her şey olup bittikten sonra mücadele edip üstüne üstlük grev yasakları ile anayasal haklarımızın gaspına göz yummayacağız. Aynı duyarsızlık devam ettiği sürece grevlerin de ardı arkası kesilmeyecektir. GREV EVRENSEL BİR HAKTIR!