Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve beraberindekiler, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Aytaç Baran ve 6-8 Ekim olaylarında öldürülen Yasin Börü ile arkadaşlarının ailelerine bayram ziyaretinde bulundu.

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Genel Başkan Yardımcıları Bahattin Temel, Vedat Turgut, Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, İl Başkan yardımcıları ile partililerden oluşan bir heyet, bayram ziyaretlerinde bulundu. 6-8 Ekim olaylarında öldürülen Yasin Börü ve arkadaşlarının ailelerini ziyaret eden Yapıcıoğlu, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran'ın ailesini de ziyaret etti.

Ziyaret sırasında konuşan Aytaç Baran'ın babası Mehmet Baran, buruk bir bayram geçirdiklerini belirterek, oğulları ile gurur duyduklarını söyledi. Baba Baran, "Oğlumuz yanımızda olmadığı için buruk bir bayram geçiriyoruz. Ama bu sadece bizim burukluğumuz değildir, bütün Müslümanlar da bizim acımızı paylaşıyor, bundan dolayı sizin şahsınızda tüm Müslümanlara teşekkür ediyoruz. Acılarımızı paylaşan, dertlerimize dert ortağı olan herkese teşekkür ediyoruz. Oğlumuzun yokluğu bize acıyı yaşatsa da aziz bir şekilde şehit olmasıyla gurur duyuyoruz. Onun adına üzülmüyor, zerre kadar pişmanlık duymuyoruz. Allah'ın izniyle diğer kardeşleri de onun yolunda yetişecektir" dedi.

Bayramların bayram tadında geçmesi temennilerinde bulunan Yapıcıoğlu, "Kardeşçe yaşamak ve daha güzel bayramların yaşanması için herkesin birbirine tahammül etmesi ve kardeşlik anlayışını geliştirmesi gerekir. Tekrardan bayramınızı kutlar nice mutlu bayramlar yaşamayı temenni ederim" diye konuştu.

Yapıcıoğlu’ndan Börü ve Baran’ın ailelerine ziyaret

Yapıcıoğlu’ndan Börü ve Baran’ın ailelerine ziyaret

Yapıcıoğlu’ndan Börü ve Baran’ın ailelerine ziyaret