Evrim Kamalı

Lefkoşa Surlar içinde aralarında tartıştıkları Ahmet İçimi bıçakla yaralayan zanlı Hamit Manga tutuklanarak dün mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede mesele hakkında şahadet veren Polis Memuru Aykut Özkan, olayla ilgili bulguları aktardı. Özkan zanlı Hamit Manga’nın 2 Ekim tarihinde akşam saatlerinde aralarında tartışma çıkan zanlı Ahmet İçim’i tasarrufunda bulundurduğu bıçakla yaraladıktan sonra, aynı bıçakla kendi vücudunda da yaralar açtığını ve polise bıçaklandığına dair yalan beyanda bulunduğunu söyledi.

Polis mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturma kapsamında kamera kayıtlarının incelendiğini ve zanlının üzerinde bulunan yaraların kendisi tarafından yapıldığının tespit edildiğini belirtti. Polis başlatılan tahkikatın tamamlandığını ve zanlı Manga’nın benzer suçtan ve uyuşturucu suçundan askıda davası olduğunu belirterek, uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlının tutuklu yargılanmasının uygun olacağına ve bu nedenle 30 günü geçmeyen bir süre hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde beklemesine hükmetti.