MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, şehit kardeşi Yüzbaşı Ali Alkan'ın cenaze töreninde söylediklerinden dolayı eleştirilen Yarbay Mehmet Alkan'a sahip çıktı. Vural, yapılan eleştirileri "utanmazlık" olarak değerlendirdi.

Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Şırnak'ta şehit düşen Yüzbaşı Ali Alkan'ın ağabeyi Jandarma Yarbay Mehmet Alkan'ın cenaze törenindeki sözlerine yönelik tepkilerin sorulması üzerine Oktay Vural, "Ne utanmazlık ya. İçi yanmış, kardeşini vermiş, bu ülkenin birlik ve bütünlüğüne bu kadar titreyen birileri, 30 korumayla "şehit olmak istiyorum" diyenlere karşı, koruma ordusuyla gezenlere karşı, o polisimizi, askerimizi korumasız bırakan, terör örgütünü güçlendiren o süreçle ilgili serzenişlerine niye rahatsız oluyorsunuz, niye linç ediyorsunuz, niye saldırıyorsunuz? Ey AKP şehit yakınına saldırıyorsunuz" dedi.

Toplantıda bazı videolar izlettiren Vural, "Bunları yapanlar, "şehit cenazeleri üzerinden polemik oluşturanlar alçaktır" diye söyleyenler şimdi şehit cenazelerindeki ay yıldızlı bayrağa elini koyarak, kürsü zannederek nutuk atabiliyor. Milletin vicdanı ağlıyor, vicdanı sızlıyor" diye konuştu.

SEÇİM HÜKÜMETİNDE OLACAK MI ?

Vural, "Seçim hükümetinde bakanlık teklifi götürülecek isimler arasında sizin de adınız geçiyor" sözlerine yönelik, "Böyle bir ahlaksız teklifi sunabilecek birinin Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olması da Türkiye'nin ayıbı olur. Kendisine yakışanları söyledim. Yakışanlarla beraber yol alsın, HDP ile birlikte bakanlar kurulu oluşturma şerefi ona ait olsun, bugüne kadar çözüm ortağıydılar, bundan sonra da seçim hükümeti ortağı olarak devam etsinler" şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Savcılarının Kandil'deki yöneticiler hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirten Vural, "Vay vay vay, günaydın. Yeni mi aklınıza geldi. Bunlarla Oslo'da görüşenler kimlerdi, ne iş yapıyorlardı bunlar? Bu konuda MHP Genel Başkanının 2013 yılında PKK terör örgütünü meşrulaştıran, silahlarıyla kalmasını sağlayan, PKK terör örgütünü aklayan, PKK'nın güçlendirilmesine vesile olanlarla ilgili suç duyurusunda bulunmuştu. Bununla ilgili ne yaptınız? Ne yaptılar biliyor musunuz, takipsizlik kararı verdiler. Şimdi bunlarla ilgili suç duyurusunda bulunuyorlarmış. Kırmızı bülten çıkaracaklarmış. Yeşil pasaport verdiniz siz, yeşil pasaport verenler bunlar, bu sorumlular nerede, bunlar at koştururken devleti yönetenler nerede" açıklamasında bulundu.