Devrim Demir

Eşi Aynur ile 9 ay önce evlilik kararı alan Mehmet Kağan Çetin, Kasım 2015 tarihinde Türkiye’ye giderek hayatını çok sevdiği Aynur ile birleştirdi. Ailevi sıkıntıları olan iki genç bir ömür mutlu olmak adına çıktıkları yolda, kader onları ayırdı.

KKTC çalışma izni ile oturan Aynur, vize borcu nedeniyle KKTC’ye giriş yapamıyor. Türkiye’de eşi Mehmet Kağan Çetin’in kiraladığı 1+1 evde tek başına yaşayan Aynur, her hafta eşinin gönderdiği para ile yaşam mücadelesi veriyor. Eşinin vize borcunun faizleri ile 24 Bin TL olduğunu ifade eden Mehmet Kağan Çetin, eşini Kıbrıs’a getirmek için çalmadığı kapı bırakmadı.

Gazetemiz aracılığı ile yetkililere sesini duyurmaya çalışan Mehmet Kağan Çetin, “Amacım kendimi acındırmak değildir, kimseden maddi anlamda yardım istemiyorum. Benim eşim katil değil hırsız değil ödeyemediği vize borcu nedeniyle Türkiye’de yapayalnız kaldı” sözleri ile kendini ifade etti.

Çetin: Eşim gelsin ben vize borcunu öderim

Mehmet Kağan Çetin 9 aydır eşini KKTC’ye getirtmek için çalmadığı kapı bırakmadı. Bakanlıkların kapısından, Cumhurbaşkanlığına, Elçilik kapısı dâhil sosyal medya üzerinden sesini duyurmaya çalışan Çetin, “Eşim ailevi sebeplerden dolayı 9 ay önce çıkış yaptı ve vize borcu nedeniyle tekrar giriş yapamadı. Türkiye’de bir odalı bir evde tek başına yaşamaya çalışıyor, çalışmıyor ben buradan maaşımın yarısını gönderiyorum. Amacım kendimi kimseye acındırmak değildir, birilerinin sesimizi duyup bana yardım etmesini istiyorum. Ben ve eşim 4 yaşından bu yana KKTC’de yaşıyoruz hiçbir suça karışmadık, sicilimiz temiz sadece vize borcunu ödeyemedi ve ülkeye girişi yasaklandı. Ben yakında askere gideceğim, ona kim bakacak? Yetkili kimselerden tek isteğim eşimin geri gelmesine izin versinler, ben gece gündüz çalışır borcunu öderim artık onun yabancı bir yerde yapayalnız kalmasına gönlüm razı değildir. Aylardır KKTC’de Türkiye Elçiliği’nde çalmadığım kapı kalmadı ben ne iş ne para istiyorum bize yardımcı olsunlar” dedi.

“İki seven insanı ayırmayın”

Havadis’e ulaşarak yetkililere yardım çağrısında bulunan Mehmet Kağan Çetin, eşi ile geçirdikleri zor günler yüzünden psikolojik rahatsızlıklar geçirdiklerini belirterek, “Burada kimse bana el uzatmayacaksa Ankara’ya gidip sesimi duyuracağım. İki seven insanı ayırmayın biz kimseye kötülük yapmadık, hayatımızı kuramıyoruz. Üzüntüden hasta olduk, bizim sesimizi ne olur duyun. “