Gamze Pir Baykur

Mağusa’da 20 Ağustos 2015 tarihinde Uçanok grubu ile Felek grubu arasında Mağusa Kaza Mahkemesi önünde başlayan ve akabinde Mağusa Devlet Hastanesi’ne taşınan kavgada tutuklanan sanıklar dün yargı huzuruna çıkarıldı. Felek grubundan hükümsüz tutuklu olarak 1 aydır cezaevinde bulunan ve dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan sanık Özcan Hangün, İsmet Felek, Ömer Satıağalar, Cüneyt Arık, Emir Ali Bata, Ümit Öztilkiler, Mustafa Karakartal, Akif Uygur, Adem Sakızcıoğlu, Haluk Güvence ile Çağrı Kılıç’ın davaları 7 Ekim 2015 tarihine tehir edildi. Uçanok grubundan ise hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde bulunan sanık Ali Osman Uçanok, Abbas Uçanok, Kamil Uçanok, Hüseyin Özsaitoğlu, Mehmet Akdemir ve Cevat Beyazyüz’ün davaları ise itham ve PI olarak bugüne tehir edildi. İddia Makamı adına hazırda bulunan Savcı Mustafa İldeniz’in, Felek grubu ile Uçanok grubunda yer alan sanıkların tutuklu yargılanmasını talep etmesi üzerine tutukluluk süresi dün itibariyle dolan tüm sanıkların tutukluluk süresi uzatıdı.

İddia Makamı tutukluluk talep etti, avukatlar itiraz etti...

Mağusa Kaza Mahkemesi huzurunda dün görüşülen davada İddia Makamı adına hazırda bulunan Savcı Mustafa İldeniz, davaların ilk günü olduğunu ve sanıkların 31 Ağustos 2015 tarihinden beri teminat emri gereği hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde bulunduklarını belirtti. İldeniz, Felek grubu için davanın ilk günü olduğunu belirterek dosyanın kısa sürede tamamlacağını ve tutuksuz yargılanmayı bekleyen sanık Nuh Erk, Cengiz Çete ve Besim Özuğurlu’ya ise henüz tebliğ yapılmadığını ifade etti. Mahkemeden kısa bir tehir talebinde bulunan İldeniz, ayrıca hükümsüz tutuklu olarak cezevinde bulunan sanık  Özcan Hangün, İsmet Felek, Ömer Satıağalar, Cüneyt Arık, Emir Ali Bata, Ümit Öztilkiler, Mustafa Karakartal, Akif Uygur, Adem Sakızcıoğlu, Haluk Güvence ile Çağrı Kılıç’ın tekrar tutuklu yargılanmasını, sanık Nuh Erk, Cengiz Çete ve Besim Özuğurlu’ya ise tebliğ çıkmasını talep etti. İldeniz, Uçanok grubu için de davanın Ağır Ceza Mahkemesi huzurunda görülmesi gereken bir mesele olduğunu belirterek, itham ve PI olarak bir gün verilmesini ve verilecek günde sanıkları Ağır Ceza Mahkemesi’ne havale etmeye hazır olduklarını açıkladı. İldeniz, mahkemenin vereceği güne kadar sanık Ali Osman Uçanok, Abbas Uçanok, Kamil Uçanok, Hüseyin Özsaitoğlu, Mehmet Akdemir ve Cevat Beyazyüz’ün de tekrardan tutuklu kalmalarını talep etti. Sanık avukatları ise İddia Makamının tutukluluk talebine itirazda bulundular.

Felek grubu 7 Ekim’de, Uçanok grubu ise bugün yeniden yargı huzuruna çıkacak...

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, Felek grubunun davasını itham olarak 7 Ekim tarihine tehir ederken, Uçanok grubunun davasını ise itham ve PI olarak bugüne tehir etti. Toroslu, ayrıca Felek grubu ile Uçanok grubunun ilgili güne değin hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine emir verdi.

Kaynak: Yeni Bakış Gazetesi