Nadire BAHADİ

Gazimağusa’da 3 gr sentetik uyuşturucu ile yakalanan Ömer Küpeli Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 1 yıl hapse mahkum edildi.

Berberlik yapan sanık Ömer Küpeli, 2 Haziran 2015 tarihinde Gazimağusa’da Luis isimli bir zenciden 250 TL karşılığında 3 gram Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde satın aldı. Küpeli,  aldığı uyuşturucunun bir kısmını içip geriye kalanını ise cebinde muhafaza etti. Polis ihbar üzerine Küpeli’yi yakalayarak yokladı ve tasarrufunda bir miktar uyuşturucu madde buldu.

“Uyuşturucu bağımlılığı başka suçların işlenmesinde basamak oluşturur”

Sanık Ömer Küpeli hakkındaki kararı Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi Yargıcı Mesut Mesutoğlu okudu. Sanık Ömer Küpeli’yi aleyhine getirilen davalardan suçlu bulduğunu açıklayan Mesutoğlu, uyuşturucu suçlarının ağır suçlar arasında yer alan ciddi ve vahim suçlardan olduğunu kaydetti. Mesutoğlu, sanığın tasarrufunda bulunan Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu maddenin toplumumuzda en yaygın uyuşturucu türlerinden olduğunu ve kullanıcıları bağımlı hale getirerek psikolojik dengesini bozduğunu söyledi. Sanık Küpeli’nin benzeri sabıkası olduğunu da söyleyen Mesutoğlu, Küpeli’nin uyuşturucu madde tasarrufu ve uyuşturucu madde verme suçlarından 2014 yılında 8 ay, 2013 yılında ise 1 yıl hapis cezasına mahkum edildiğini kaydetti. Sanığın ıslah olacağı yerde ısrarla ayni suçları işlemeye devam ettiğini söyleyen Mesutoğlu, Küpeli’nin mahkum olduğu suçları tesadüfen değil, planlı, programlı, yasaları ve insan sağlığını hiçe sayarak işlediğini belirtti. Uyuşturucu bağımlılığının bir çok suçun işlenmesinde basamak oluşturduğunu belirten Mesutoğlu, her geçen gün önlenemez şekilde artan uyuşturucu suçları için denetimlerin artırılması gerektiğini ve rehabilite merkezlerinin açılması gerektiğini vurguladı.

Yargıç Mesut Mesutoğlu sanık Küpeli’yi 1 yıl hapis cezasına mahkum ettiğini açıkladı.